Nationale campagne energiezuinige koelkasten en diepvriezers

Recupel zet een campagne op touw om de consumenten te sensibiliseren over de grote hoeveelheid energie die hun oude koelkast verbruikt. Deze oude toestellen worden dus best vervangen door energie- en milieuvriendelijke A++ toestellen. Toestellen ouder dan 10 jaar verbruiken namelijk dubbel zoveel energie dan exemplaren uit de A++ klasse, daarom wordt aangeraden om deze apparaten naar de elektrohandelaar of het containerpark te brengen. Meer recente toestellen die je niet meer gebruikt, breng je best naar de kringwinkel.

Recupel vzw is in heel België verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten. Zij wil het publiek bewust maken van de hoeveelheid energie die oude koelkasten en diepvriezers verbruiken. Toestellen van de A++ klasse hebben een energieverbruik dat 50% lager is dan vergelijkbare toestellen van 10 jaar oud.

Dat lagere energieverbruik zorgt ervoor dat het milieu gespaard wordt én dat de consument een besparing ziet op zijn energierekening! De campagne is er dan ook op gericht om het publiek te tonen dat je met een A++ koelkast een mooi bedrag kan besparen dat voor heel leuke dingen gebruikt kan worden. Op de website www.spaaruwenergie.be kan je trouwens berekenen wat de besparingsmogelijkheden zijn tegenover jouw huidige toestel.

URLs: http://www.epargnetonenergie.be en http://www.spaaruwenergie.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER