Vlaanderen keek massaal naar Help Haïti

1.430.198 Vlamingen of zo'n 56 procent van alle televisiekijkers hebben gisteren gekeken naar de gezamenlijke benefietuitzending Help Haïti op vtm en Eén. Dat de Vlamingen meeleven met de zwaar getroffen Haïtianen, blijkt ook uit het tot nu toe ingezamelde bedrag van 5.992.194 miljoen euro. Toch is Help Haïti niet het eindpunt van de solidariteitsacties voor Haïti. Vandaag zetten Q-Music, JOE fm, Radio 2, MNM en Studio Brussel zich in voor de slachtoffers van de aardbeving onder de gezamenlijke noemer Radio 1212.

1.430.198 kijkers hebben gisteren afgestemd op de aangrijpende benefietuitzending voor Haïti op Eén en vtm. In Help Haïti gaven Martine Tanghe en Stef Wauters een stand van zaken van de situatie in het zwaar getroffen gebied. Ze lieten beelden zien van tijdens en na de aardbeving, spraken met journalisten ter plaatse, maar lieten vooral veel betrokkenen aan het woord.

In filmpjes was ondertussen te zien hoe in elk van de vijf Vlaamse provincies een bekend duo op stap ging met een collectebus. Artiesten als Toots Thielemans, Daan, Helmut Lotti, Ronny Mosuse, Selah Sue en Gabriel Rios en Natalia, die het themalied van de actie brachten, zorgden voor de muziek.

Ook Europees commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Karel De Gucht, premier Yves Leterme en Vlaams minister-president Kris Peeters kwamen aan het woord. Erik Todts van Oxfam maakte in naam van de ngo's ten slotte bekend dat er ondertussen al 5.992.194 miljoen euro is ingezameld voor Haïti.

Geen eindpunt

Toch is Help Haïti geen eindpunt. Vandaag vormen Q-Music, JOE fm, Radio 2, MNM en Studio Brussel voor één dag Radio 1212. Vanuit een mobiele radiostudio op de Groenplaats in Antwerpen maken zes gelegenheidsduo's de hele dag radio voor Haïti. Radio 1212 is vanmorgen goed van start gegaan met een nieuwsbericht over Haïti. Meteen daarna draaiden Wim Oosterlinck en Ilse Van Hoecke Hallelujah, de single die Natalia en Gabriel Rios opnamen om op te roepen tot solidariteit en die gisteren de benefietuitzending op Eén en vtm heeft afgesloten.

Radio 1212 wil met vereende krachten de luisteraars informeren, sensibiliseren en oproepen tot solidariteit, en brengt verslag uit van de vele initiatieven die in het leven worden geroepen om de slachtoffers van de aardbeving te steunen.

Radio 1212: vrijdag 22 januari van 8 tot 20 uur op de Groenplaats in Antwerpen
www.radio1212.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here