Mogen dierenverwaarlozers opnieuw beesten houden

Het afgelopen jaar werd in Herent reeds twee maal bij dezelfde persoon zware verwaarlozing van een aantal honden en katten vastgesteld, waarbij men tot inbeslagname moest overgaan. Toch mag zo'n persoon bij wie dergelijke wanpraktijken zijn vastgesteld daarna blijkbaar telkens opnieuw huisdieren houden. Debby Appermans is daarom met een petitie gestart met als doel een verbod op het houden van dieren, nadat men betrapt is op het verwaarlozen of mishandelen van dieren.

Koop geen dieren via internet.

Debby waarschuwt voor mensen die oproepen om zieke of gevonden dieren zomaar bij hen achter te laten. Vooral zoekertjessites zouden populair zijn. Ga daarom altijd na of dierenhandelaars over de nodige vergunningen bezitten.

Jaarlijks zijn er meer dan 2.200 klachten van dierenmishandeling. Verreweg de meeste meldingen betreffen nog steeds honden (bijna 1.200), gevolgd door katten en paarden.

Groeiend bewuszijn.

Tussen 1994 en 1997 steeg het aantal melding met zeventig procent. De cijfers komen van Geertrui Cazaux van de Gentse universiteit, die aan een doctoraatsverhandeling werkt over de relatie tussen dierenmishandeling en criminaliteit.

Volgens haar betekent zeker niet dat er meer mishandelingen van dieren zouden zijn dan vroeger. Wel duidt die stijging op een gewijzigde mentaliteit van zowel de burger als de ordediensten. Volgens haar zijn burgers nu vlugger geneigd dierenleed te signaleren. De overheid van haar kant is ook meer dan vroeger bereid dat misbruik te registreren en te bestraffen.

Teken de petitie op http://www.dierenverwaarlozing.info

In samenwerking met http://www.hulporganisaties.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here