Voorstelling Prins Karnaval: ijs en ijskoud.

Op 9 januari werd de pers vergast op de koudste persconferentie van het jaar in de loods waar de wagenbouwers van Ledeberg hun 25ste stoet voorbereiden. Gelukkig waren er voldoende warme dranken en hapjes en was de sfeer opperbest. En dat om op een feestelijke manier de vijftiende Prins Karnavalverkiezing aan te kondigen. Keuningske en Stef voeren al maanden een campagne waar men niet naast kan kijken.

Keuningske (Pascal Deconinck) is een karnavalist die al praktisch van bij de beginjaren bij Karnaval Ledeberg betrokken is. Dat hij politie-inspecteur is, tja, dat is hem vergeven. Hij is niet alleen boegbeeld van Ledeberg oudste karnavalsvereniging LVK Dutsenclub, hij was jarenlang betrokken bij de organisatie van het karnaval. Nu is hij fervent wagenbouwer. Keuningske wil door zijn algemene inzet voor het Ledebergs karnaval de solidariteit en de vriendschap tussen de karnavalisten laten groeien.

Stef (Stefan Van Den Broecke) is iets jonger en komt aan de kost in de logistieke sector. Ook Stef heef zijn sporen ruimschoots verdiend bij het Ledebergse zotskappenfeest. Stefan is aan zijn deelname van de Ledebergse prinsverkiezing toe en beschikt dus over de nodige ervaring. Stefan is al jaren één van de boegbeelden van LVK de Buit'nlupers, een karnavalsvereniging die er in slaagde om heel wat mensen aan te trekken. Hij is actief in de wagenbouw en ook voor hem is de samenhorigheid tussen de Ledebergse karnavalisten van groot belang.

De Ledebergse prinsverkiezing grijpt plaats op 30 januari 2010 om 20 uur in het Dienstencentrum Gentbrugge, en dat wegens de renovatie van de vertrouwde feestzaal te Ledeberg. De Ledebergse verkiezing wordt tot de zwaarste van de regio gerekend. De proeven zijn dan ook niet mis. Er is een presentatieproef, de kennisproef, behoorlijk wat behendigheidsproeven en de showproef. De nieuwe Prins mag meteen het voortouw nemen op de 25ste Ledebergse karnavalstoet die op zaterdag 27 februari door de straten van Ledeberg trekt. En hij moet de talrijke karnavalisten door de vierdaagse Ledebergse karnavalsgekte loodsen.

Wie er op 30 januari in het Dienstencentrum te Gentbrugge bij wil zijn bestelt beter tijdig zijn kaarten. Die kosten 6 euro en geven ook recht op een stem voor de prinsverkiezing. Het aantal kaarten is beperkt en wie de avond een kaart koopt heeft geen recht om te stemmen. Wie nu nog kaarten wil kopen moet zich wenden tot de kandidaten zelf. Die zullen zeker aanwezig zijn op 6 februari aan het Rond Punt Eggermontstraat om 15 uur voor de inhuldiging van het kunstwerk 25 jaar Karnaval Ledeberg. Info: info@karnavalledeberg.be of www.karnavalledeberg.be

Lees ook de aankondiging van de 25ste karnavalstoet: http://archief2009.blogspot.com/2009/11/karnaval-ledeberg-voor-de-25ste-keer-de.html

Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here