CD&V en N-VA stoppen het gefilibuster

Vandaag gingen de Franstalige partijen in de kamercommissie Binnenlandse Zaken opnieuw aan het filibusteren. De ene spreker na de andere gaf commentaar op wat de ministers Reynders en Vande Lanotte twee weken geleden in de Commissie kwamen vertellen. Deze schaamteloze vertoning volgt op de arrogante uitspraken van gisteren die nogmaals aantonen dat de Franstaligen niet bereid zijn de grondwettige indeling van het land te aanvaarden. Door het formuleren van onaanvaardbare voorstellen gijzelen ze het hele land en leggen ze stilaan het Belgische bestuur lam.

CD&V en N-VA willen dat het parlement zijn werk kan doen: wetsvoorstellen bespreken en stemmen. Daarom hebben beide partijen vandaag meegewerkt aan een nieuw agendavoorstel waardoor er vandaag hoe dan ook een einde komt aan het gefilibuster.

De bespreking van het verslag van de regering wordt vandaag afgerond. Volgende week staat dan de bespreking van de wetsvoorstellen neergelegd om de splitsing van de kieskring BHV te realiseren, als eerste punt op de agenda. CD&V en N-VA rekenen dan op de vastberadenheid van de VLD en SP.a-Spirit om het gemeenschappelijk wetsvoorstel te bespreken en goed te keuren.

Bron:
Jo VANDEURZEN – Bart DE WEVER
Voorzitter CD&V – Voorzitter N-VA
Pieter DE CREM – Patrick DE GROOTE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here