Grafisch hoger onderwijs uit hele wereld te gast in Gent

Onderwijsinstellingen die wereldwijd grafisch hoger onderwijs aanbieden, verzamelen van 13 tot 17 oktober in Gent. Een week lang delen vakgenoten kennis en ervaringen uit en worden hoogstandjes van de Vlaamse grafische technologie ontdekt. De organisatie van deze mondiale conferentie is dit jaar in handen van de Arteveldehogeschool. "The International Circle of Educational Institutes for Graphic Arts Technology and Management" is een netwerk van een honderdtal hogescholen en universiteiten van China tot de Verenigde Staten die grafische studies aanbieden, vaak gekoppeld aan opleidingen in de digitale media. De IC conferentie vindt jaarlijks plaats in een van een van de participerende instellingen.

Op de agenda staan onderwijs, management en technologie in de grafische sector. Bedoeling is niet enkel de uitwisseling van kennis te stimuleren, maar evenzeer van docenten en studenten. Zo geven lectoren uit de opleiding Bachelor in de grafische en digitale media van de Arteveldehogeschool vaak gastcolleges in het buitenland, net zoals studenten een deel van hun opleiding over de landsgrenzen kunnen afwerken. Op de vorige editie van de IC conferentie te Warschau waren twee studenten van de Arteveldehogeschool trouwens de jongste van alle sprekers.

Het IC en de grafische bacheloropleiding van de Arteveldehogeschool zitten op één lijn wat betreft de nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfswereld. Voor Vlaanderen biedt de conferentie alvast een uitgelezen kans om buitenlandse onderwijsinstellingen te laten kennis maken met Vlaamse grafische spitstechnologie. Een van de hoogtepunten van de conferentie dit jaar wordt dan ook het bezoek aan Reynders Label Printing, een bedrijvengroep uit Antwerpen die letterlijk haar stempel drukt op de hedendaagse ontwikkelingen in het bedrukken van zelfklevende etiketten. Vlaamse topbedrijven ondersteunen de conferentie en zullen het studiebezoek mee helpen organiseren. Ook FINAT, de internationale federatie van zelfklevende labels, en het Vlaamse grafische kenniscentrum VIGC hebben hun medewerking toegezegd.

Woensdagavond werden de delegaties uit onder meer China, Rusland, India, Uzbekistan, Duitsland, Oekraïne en zo meer officieel verwelkomd op het stadhuis van Gent. Burgemeester t otving er twee prachtige tekeningen en een fles wodka. Website IC2009: http://ic2009.arteveldehs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here