Lezing Faux Jumeaux in SMAK.

Voor Faux Jumeaux koos Michel François twee identieke museumzalen en nodigde hij 15 personen uit om telkens 2 kunstwerken te kiezen die vormelijk of materieel heel sterk op elkaar lijken, maar toch onafhankelijk van elkaar tot stand gekomen zijn. Maandelijks verandert de presentatie.De personen die de selectie van de Faux Jumeaux gemaakt hebben komen hun keuze ook toelichten tijdens een lezing. Achteraf worden alle keuzes gebundeld en toegelicht in een publicatie. Zondag 16 augustus is er een gratis lezing door artistiek directeur Philippe Van Cauteren om 14 uur in het SMAK

Faux Jumeaux gaat vooraf aan de eerste grote retrospectieve tentoonstelling en publicatie van Michel François, die het S.M.A.K. in oktober 2009 presenteert. De laatste 25 jaar heeft Michel François een uitgebreid oeuvre opgebouwd dat georganiseerd is in verschillende thematische clusters. Eén sculptuur of verschillende variaties van éénzelfde sculptuur kunnen hierin deel uitmaken van verschillende clusters. De onderliggende gedachte hierbij is dat de betekenis van elke sculptuur kan variëren naargelang de constellatie waarin ze gecombineerd wordt met andere sculpturen, en naar de ruimte waarin ze getoond wordt en de manier hoe ze zich tot deze ruimte verhoudt. Belangrijk binnen deze eerste retrospectieve tentoonstelling is om te onderzoeken hoe deze clusters constant evolueren en hoe recente sculpturen hun plaats hierin verwerven, en om deze clusters in hun veelheid te presenteren.

Toegang tot het museum: 6 euro individueel, 4 euro voor reductiehouders of 1 euro voor19-26 jaar. Gratis voor -18 jaar en Gentenaars op zondag tussen 10 en 13 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER