Een moslim a-priori geen democraat

Groen! veroordeelt sterk discriminerende uitspraak van Vlaams Belang. Deze morgen verklaarde Vlaams Belangkopstuk Filip De Man op De Zevende Dag dat "een moslim a-priori geen democraat is". Het Vlaams Belang stigmatiseert met deze uitspraak nogmaals een ganse bevolkingsgroep tot antidemocratisch; enkel en alleen omwille van een geloofsovertuiging. Het Vlaams Belang bewijst met deze uitspraak dat er – sinds de veroordeling van het Vlaams Blok – in wezen niets veranderd is: deze extreemrechtse partij blijft bewust alle moslims stigmatiseren.

Het Vlaams Belang blijft zo op flagrante wijze de wet op de antidiscriminatie overtreden. En dat op een ogenblik dat heel Vlaanderen vol onbegrip reageert op de dreigementen tegen de Ledegemse Naïma Amzil en haar werkgever. De uitspraken van het Vlaams Belang creëren een sfeer waarin dit soort dreigementen welig kan gedijen!

Groen! veroordeelt met klem de uitspraken van Vlaams Belanger Filip De Man en zal zich met alle middelen blijven verzetten tegen een discriminerende houding van het Vlaams Belang. Het permanent en bewust opjutten van de ene bevolkingsgroep tegen de andere is nefast voor de toekomst van onze samenleving.

Groen! roept bij deze alle democraten op de strijd voor een verdraagzame en solidaire samenleving met meer kracht dan ooit te voeren. Enkel verdraagzaamheid en solidariteit kunnen de basis vormen voor een toekomstig Vlaanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here