Angelina Jolie regisseert en produceert Unbroken

unbrokenAcademy Award® winnares Angelina Jolie regisseert en produceert Unbroken, een episch drama dat het ongelooflijke leven van Olympisch atleet en oorlogsheld Louis “Louie” Zamperini (Jack O’Connell) verteld. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen een bijna fatale vliegtuigramp tijdens de Tweede Wereldoorlog, om vervolgens gevangen genomen te worden door de Japanse Marine en naar een krijgsgevangenenkamp werd gestuurd.

Gebaseerd op het boek van Laura Hillenbrand’s (“Seabiscuit: An American Legend”) enorm populaire boek, brengt Unbroken het ongelooflijke en inspirerende waargebeurde verhaal van Zamperini over de veerkracht van de menselijke geest naar het grote scherm.

Naast Jack O’Connell schitteren ook Domnhall Gleeson en Finn Wittrock als Phil en Mac, – de bemanning met wie Zamperini meerdere gevaarlijke weken op de Stille Zee ronddreef – Garrett Hedlund en John Magaro als mede-krijgsgevangenen met wie een onverwacht kameraadschap wordt gevormd gedurende hun gevangenschap, Alex Russel als Zamperini’s broer Pete en de Japanse acteur Miyavi in zijn Engelse-taal debuut als de wrede kampbewaarder die enkel bekend staat onder de mannen als ‘The Bird’.

De film is geproduceerd door Jolie, evenals Matthew Baer (City by the Sea), Erwin Stoff (The Day the Earth Stood Still) en Clayton Townsend (This Is 40). De achter de schermen crew wordt begeleid door de tienvoudig Oscar®-genomineerde cameraman Roger Deakins (Skyfall). Academy Award® winnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men) herschreven het script op basis van eerdere versies van William Nicholson (Les Misérables) en Richard LaGravenese (HBO’s Behind the Candelabra). (UNBROKEN Vanaf 7 januari in de bioscoop)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here