Mobistar start operationele testen met eerste klanten

tvMobistar start operationele testen met de eerste gebruikers van haar nieuwe diensten voor internet en digitale televisie via de kabel ter voorbereiding van de commerciële lancering

Brussel, 17 december 2014 – Mobistar start met operationele testen van haar nieuwe diensten voor internet en digitale televisie via de kabel. Het testgebied beslaat het arrondissement Charleroi en wordt later geleidelijk uitgebreid naar andere steden. De eerste externe gebruikers zullen gerekruteerd worden bij de klanten van Mobistar. De datum van de commerciële lancering zal worden vastgelegd op het moment dat de groothandelsprijzen en alle operationele voorwaarden rond de diensten voor internet en televisie verbeterd zijn door de regulator zodat een nieuwe speler de markt kan betreden op een winstgevende manier en in het voordeel van de consument.

Mobistar is begin 2014 gestart met het ontwikkelen van diensten voor internet en televisie op basis van de regulering van de kabelmarkt die voortaan aan derden toegang verschaft tot het netwerk van de kabeloperatoren. Na deze eerste ontwikkelingsfase heeft Mobistar de diensten voor internet en televisie tijdens de voorbije maanden getest bij een 100-tal van haar medewerkers. De eerste externe gebruikers worden eerstdaags gerekruteerd onder de bestaande klanten. Mobistar heeft Charleroi uitgekozen om met deze testen te starten. Het testgebied wordt geleidelijk uitgebreid naar andere steden.

Een gefaseerde en participatieve aanpak
In de aanloop naar de commerciële lancering, heeft Mobistar gekozen voor een participatieve aanpak in verschillende stappen om zo de beste klantervaring te garanderen. Tijdens de testfase, die meerdere maanden zal duren, worden alle processen op het vlak van bestelling, installatie, activatie, functionele werking en de kwaliteit van de diensten voor internet en televisie geoptimaliseerd.
Via enquêtes en discussiegroepen zullen honderden Mobistar-klanten de kans krijgen om hun ervaring te delen en hun suggesties voor verbetering te formuleren. Mobistar zal op basis van de feedback tijdens deze testfase zijn dienstenaanbod finaliseren voor de commerciële lancering, voorzien in 2015.

Oproep tot de regulator

Zoals voorzien binnen het reglementair kader dat door de regulatoren werd vastgelegd, koopt Mobistar ‘wholesale’-diensten van de kabeloperatoren om toegang te krijgen tot hun netwerk en zo haar eigen diensten voor televisie en internet te kunnen aanbieden.

De operationele voorwaarden en de groothandelsprijzen voor deze ‘wholesale’-diensten, die binnen dit kader worden vastgelegd, moeten Mobistar toelaten om de internet- en televisiemarkt te betreden op rendabele wijze (een van de voorwaarden gesteld door de Europese Commissie) en dit tegen aantrekkelijke prijzen voor de consument. Aan deze voorwaarden is echter nog niet voldaan. Mobistar heeft daarom o.a. een beroepsprocedure ingeleid tegen de beslissing over de groothandelsprijzen vastgelegd door de regulator. Mobistar herhaalt met aandrang haar oproep aan de regulator om deze voorwaarden nu snel te verbeteren om zo een nieuwe speler toe te laten de markt op een rendabele manier te betreden en in het voordeel van de consument.

Mobistar zal de datum van de commerciële lancering vastleggen op basis van de resultaten van de testfase en op het moment dat de operationele voorwaarden en groothandelsprijzen verduidelijkt zijn door de regulator.

De inspanningen en investeringen die Mobistar momenteel levert om attractieve diensten te ontwikkelen voor de klanten via de kabel zullen de concurrentie op de Belgische markt aanzienlijk verbeteren.

Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB) is een van de belangrijkste spelers op de telecommarkt in België en Luxemburg. Het bedrijf biedt zijn residentiële postpaid- en prepaidklanten innovatieve mobiele telecomproducten en -diensten aan. Op de professionele markt biedt Mobistar vaste telefonie over het DSL-netwerk en breedbandinternet aan, treedt het op als een provider van geïntegreerde communicatieoplossingen en heeft het een ruim aanbod aan mobiliteits- en connectiviteitsdiensten. Mobistar is als provider ook actief in de groothandel en verstrekt zijn partners zo toegang tot zijn infrastructuur en netwerkmogelijkheden. Mobistar, met de Orange-groep als voornaamste aandeelhouder, is genoteerd op de Beurs van Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here