Impact regionale staking bij Stad Gent

gentImpact regionale staking bij Stad Gent

Bij de Stad Gent is vandaag iets meer dan 1 op de 5 personeelsleden niet aan het werk gegaan door de regionale stakingsactie. Bij politie en brandweer wordt er nauwelijks gestaakt; de dienstverlening bij IVAGO is wel volledig verstoord. Een aantal loketten van de dienst burgerzaken blijft vandaag dicht en ook ongeveer de helft van de Gentse sportaccommodaties is niet open. In het Gentse onderwijs zijn bijna alle scholen open. 2 op de 3 stedelijke kinderdagverblijven zijn dicht.

Bij de politie en de brandweer van Gent wordt er nauwelijks gestaakt. De dienstverlening verloopt normaal.

Bij de Dienst Burgerzaken zijn de centrale loketten Rijden & Reizen, Huwelijk & Geboorten dicht vandaag. Bij de dienstencentra zijn Nieuw Gent, Gentbrugge, Mariakerke, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem gesloten.

Ongeveer de helft van de Gentse sportaccommodaties is gesloten. Het gaat onder meer om de zwembaden het Strop en Rooigem. Het zwembad Van Eyck is beperkt open (max. 49 personen).De sporthallen Keiskant, Neptunus, Driebeek en Wolfput zijn gesloten.

90 % van de werknemers van afvalintercommunale IVAGO is vanmorgen niet aan het werk gegaan. Er is dan ook geen vuilophaling.

Bijna alle scholen in Gent zijn open. De impact is vooral merkbaar in het stedelijk basisonderwijs waar in 1 op 5 scholen de deuren gesloten bleven. Daar waar een deel van de leerkrachten staakt is er een alternatief programma voor de leerlingen. In het stedelijke basisonderwijs kwam een goede 30 % van de leerlingen niet opdagen op school; in het secundair is dat 4 op de 10. Van de stedelijke kinderdagverblijven en peutertuinen is vandaag maar 1 op de 3 open maar er werd in noodopvang voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here