Jonge professionals helpen leeftijdsgenoten aan werk

jobJonge professionals helpen leeftijdsgenoten aan werk!

Het (Y)our Future job-event te Gent van zaterdag 22 november was een schot in de roos. Dit evenement waarop jonge hooggeschoolde werkzoekenden inspiratie en nuttige tips kwamen opdoen om hun carriere op het goede spoor te helpen, lokte om en bij de tweehonderd deelnemers.

De dag begon met een inspirerend panel, waarbij de panelleden getuigden over hun eigen zoektocht naar werk. Ines Vanlangendonck, nu CEO van het IT-bedrijf Foursevens, legt uit waarom ze onmiddellijk ja zei, toen haar gevraagd werd aan het panel deel te nemen: “Mijn eigen carrière verliep via een kronkelend pad en initieel niet zoals gepland. In het inspirerend panel van (Y)our Future heb ik de deelnemers vooral willen meegegeven dat een pad vol eigenzinnige keuzes en onverwachte wendingen, toch een mooie bestemming in petto kan hebben.” De verschillende deelnemers benadrukten dat een moeilijke start niet noodzakelijk leidt tot een moeizame carriere. Allen vertelden ze over de hindernissen en moeilijkheden op het pad van hun loopbaan.

De verschillende workshops genoten grote belangstelling, onder andere de workshop “solliciteren door de ogen van de werkgever”, mocht op een grote interesse rekenen.

De grote meerderheid van de aanwezigen maakte ook dankbaar gebruik van de one-to-one assessments waarbij ruim dertig vrijwillige HR-professionals de aangeboden curricula vitae screenden en nuttige tips gaven voor het verbeteren ervan. Zowel de assessoren als de aanwezige werkzoekenden zagen dit als een interessante en prettige ervaring.

Het evenement werd in de late namiddag afgesloten met een druk bijgewoonde receptie.

Zowel de deelnemers, als de medewerkers en de organisatoren van JCI Gent waren unaniem lovend over de dag. Peter Anckaert, voorzitter van JCI België: “Projecten met impact, daar is het om te doen bij JCI (Junior Chamber International). Een project zoals (Y)our Future is een zeer mooi voorbeeld van hoe onze leden creatief aan de slag gaan om probleemsituaties in de samenleving internationaal en lokaal aan te pakken.” Een deelnemer verklaarde “Het was een schitterende ervaring, en ik heb er heel veel van opgestoken. Ik heb het gevoel een serieuze boost te hebben gekregen, en tevens enkele zeer toffe mensen leren kennen. Ik overweeg ook om zelf de handen uit de mouwen te steken bij JCI. Er zouden meer van deze evenementen moeten zijn!”

JCI Gent bedankte de vele externe sponsors, en benadrukte ook hun belang opdat dit evenement volledig kosteloos kon plaatsvinden voor alle aanwezigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here