De Verrijzenis van het Lam Gods

lam‘De Verrijzenis van het Lam Gods’

Op 25 november 1934 overleed Arsène Goedertier. 80 jaar na datum verrijst het Lam Gods in de Sint-Gertrudiskerk.

‘De verrijzenis van het Lam Gods’ is een sociaal-artistiek project van kunstenaar Rik Delrue en gemeente Wetteren. Rik Delrue heeft in april 800 lammetjes gedropt in Gent en wou nu ook in Wetteren werken rond het thema van de Rechtvaardige Rechters. Begin september verschenen er op verschillende plaatsen in Wetteren lammetjes, 7 in totaal.

Geen toeval, want in het najaar nam Rik interviews af met Wetteraars. Hij noteerde hun getuigenissen en bedenkingen over het gestolen paneel. De beste verhalen, aangevuld met beeldmateriaal (foto’s, schetsen,…), werden aangebracht op medium-sized lammetjes of getuigenis-lammeren.

Deze ‘getuigenis-lammeren’ worden van 25/11 t.e.m. 10/12 geëxposeerd in de Sint-Gertrudiskerk en van 13/12 t.e.m. 10/01/15 in de bibliotheek.

Op 25 november om 15 uur bereikt de verrijzenis zijn hoogtepunt. Leerlingen van St-Gertrudisbasisschool, Sint-Jozefbasisschool en Leefschool Eureka wandelen met hun lammetjes door de straten van Wetteren om te eindigen in de Sint-Gertrudiskerk. Daar wordt om 15 uur een levensgroot Lam Gods-kunstwerk van Rik Delrue ingehuldigd. Iedereen is welkom.

Maar nog is het niet gedaan, want dezelfde dag (om 20.30 uur) wordt het Lam Gods-kunstwerk ook gewijd en gezegend, een Lam Gods waardig. Na de inwijding volgt een receptie in het thema van de Rechtvaardige Rechters.

Info: dienst Toerisme, Markt 23, 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be, www.wetteren.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here