Grondige opkuis ter bescherming van de vleermuizen

De afdeling Natuur van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap heeft midden 2004 het Lacroixbosje in Zussen aangekocht. Die aankoop sluit aan bij de vrijwaring van de ondergrondse mergelgroeve. Die groeve is de op één na grootste winterverblijfplaats van vleermuizen in Vlaanderen. Aangezien alle vleermuizen en dus ook hun verblijfplaatsen wettelijk beschermd worden, wil de afdeling Natuur een inspanning leveren om deze omgeving te behoeden voor mogelijke verstoring in de toekomst.

Door het enorm zwerfvuil en ander afval dat is gedumpt in het Lacroixbosje is het nodig eens een grondige opkuis te doen. De afdeling Natuur gaat hiervoor samenwerken met de gemeente Riemst, die voor het transport en sorteren van het verzamelde afval zal zorgen.

Vandaag zijn de werken gestart en zal minstens een paar dagen in beslag nemen om alles netjes in orde te krijgen. Natuurlijk komen er ook meer controles op sluikstorten en indien nodig zal de dader onmiddellijk beboet worden. Het ministerie hoopt op een mentaliteitswijziging van de sluikstorters zodat het geld van de gemeenschap aan andere zaken dan opruimacties kan worden besteed, want natuur daar moeten we samen zorg voor dragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER