Zorgeloos en gratis parkeren in het centrum van Haaltert

verboden parkerenZorgeloos en gratis parkeren in het centrum van Haaltert

Deze week gaat op het Haaltertse Sint-Goriksplein en in de straten eromheen een proefproject van start waarbij u opnieuw zonder zorgen en beslommeringen vlak bij de handels- en horecazaken in het hart van de gemeente kunt parkeren. Dit is slechts een eerste stap van het gemeentebestuur om de lokale middenstand in het centrum van Haaltert actief en effectief te ondersteunen.

Na een bevraging van de handelaars in het centrum heeft het Haaltertse gemeentebestuur beslist om gedurende een proefperiode van 6 maanden het parkeercomfort van de winkelende inwoners in het centrum te verhogen door de blauwe zone en het betalend parkeren volledig af te schaffen. In heel het centrum van Haaltert kan nu onbeperkt gratis geparkeerd worden.

Daarom worden deze week in Haaltert de verkeersborden ‘parkeerzone’ langs de Hoogstraat en de Stationsstraat ( het stuk tussen Windmolenstraat en Dreef) én in de Achterstraat (ter hoogte van de bibliotheek) afgedekt. Dit betekent dat daar nu zonder parkeerschijf geparkeerd mag worden.
Op het St.-Goriksplein heeft de technische dienst van de gemeente parkeervakken bijgeschilderd en zijn de parkeerautomaten afgedekt. Op die manier wordt het kortparkeren (maximum 30 minuten) daar afgeschaft en wordt er extra parkeercapaciteit gecreëerd.

Na 6 maanden zal het gemeentebestuur het effect van deze actie op het parkeer- en winkelgedrag grondig evalueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here