Gent verkozen tot voorzitter van Culture Forum Eurocities

gentOp vrijdag 24 oktober 2014 werd Gent op het Culture Forum van Eurocities in Straatsburg verkozen tot voorzitter. Het voorzitterschap start vanaf de algemene vergadering op vrijdag

7 november 2014. De stad Birmingham werd verkozen tot ondervoorzitter. Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen Annelies Storms stelde de prioriteiten voor het voorzitterschap voor. Het voorzitterschap loopt tot de volgende algemene vergadering van het netwerk, in november 2015.

Eurocities is een netwerk van Europese steden dat aan kennisdeling en beleidsbeïnvloeding doet. Gent is lid sinds 1998 en heeft zijn engagement in dit netwerk opgeschroefd sinds 2009. Gent was tot nu toe ondervoorzitter van het Culture Forum, Bologna de voorzitter. Op vrijdag 7 november 2014 geeft Bologna de fakkel door aan Gent. Het voorzitterschap duurt tot november 2015 en kan na verkiezingen eventueel met een jaar verlengd worden.

De stad Gent stelde tijdens het Culture Forum haar prioriteiten voor. Het verzekeren van een duidelijke plek voor cultuur in de Europese Urban Agenda en het nauw opvolgen van de Europese creatieve agenda staan voorop. Met de uitwerking van een Urban Agenda wil de Europese Commissie steden betrekken en activeren in haar beleid. Het is een erkenning van het belang van het stedelijke beleidsniveau. Ook de evaluatie van de werking van het forum en het versterken van de relaties met andere forums van Eurocities‎ staan op de agenda.

Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen en voorzitter van het Culture Forum: ‘Ik ben bijzonder vereerd met dit nieuwe mandaat. Gent is een cultuurstad die zich laat opvallen in Eurocities. We zullen alle inspanningen leveren om er een bijzonder voorzitterschap van te maken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here