Het Avontuur van de Evolutie in Antwerpen.

P1020306
Zaterdag ging in het Centraal Station de tentoonstelling “Het Avontuur van de Evolutie” open voor het grote publiek. De tentoonstelling neemt ons mee op reis van de oerknal tot nu. Met natuurlijk niet te vergeten de Dynosaurussen die in die tijd de aarde bevolkten. Als je in de hall van het station staat met de majestueuze trap voor je ga je gewoon rechtdoor langs de verschillende (diamant)winkels. Tot je aan het einde een grote mammoet ziet staan, dat is tevens de mascotte van de tentoonstelling (zie foto).
P1020304
Maar nog makkelijker is de ingang te nemen langs het Kievitplein. Na het klinkende succes van de Expo Dino Adventure, met meer dan 150.000 bezoekers, zijn de makers terug met een gloednieuwe, speciaal voor Antwerpen Centraal Station geproduceerde expo: “Het Avontuur van de Evolutie – Van Oerknal tot Mens & Mammoet”

Expo-bezoekers reizen 4,6 miljard jaar terug in de tijd. Onderweg komen ze Charles Darwin tegen, de vader van de evolutie en leren ze alles over ‘the survival of the fittest’. Ze zullen oog in oog komen te staan met een megahaai van 14 meter en met één van de grootste dinosaurussen die ooit geleefd hebben. Er zijn ontmoetingen met een aantal van onze voorouders. Van ‘Lucy’, de eerste ‘mens’, tot de neanderthalers in de ijstijd. De belangrijkste gebeurtenissen uit 4,6 miljard jaar evolutie komen voorbij in een animatiefilm van 460 seconden. En natuurlijk is er veel aandacht voor ‘the Ice Age’, het tijdperk van de reusachtige mammoeten, vervaarlijke sabeltandtijgers en andere reuzendieren.
P1020338
Wij hadden het geluk afgelopen zaterdag samen met het grote publiek deze tentoonstelling te kunnen bezoeken. Aan het begin van het avontuur krijg je een eigen gratis audiogids zowel voor volwassenen als kinderen. En dan kan de tocht van ongeveer anderhalf uur beginnen (zo lang deed ik erover). De 50 reusachtige modellen van onder meer de sabeltandtijger, de mammoet, de reuzenhaai megalodon en de reuzenluiaard staan levensecht opgesteld en zijn zeker en vast een bezoekje waard.
P1020341
De kinderen worden bij binnenkomst ‘tijdreiziger’ en doen mee aan een avontuurlijke speurtocht. Op het einde ontvangt elke tijdreiziger een souvenir in de vorm van een eigen diploma. In de Ice Age Lounge kunnen kinderen samen een mammoetskelet blootleggen, verdwalen in de speleobox, kennis opdoen over fossielen en kleurplaten inkleuren, terwijl de volwassenen genieten van een kopje koffie of een -extra koud!- pintje in het Ice Age Café. Deze tentoonstelling is zeker en vast een aanrader voor komende herfstvakantie en bij slecht weer.
P1020354
Op donderdagen profiteren bezoekers van een ‘Mammoetkorting’ van 3 euro per ticket. Familietickets zijn die dag zelfs 10 euro goedkoper. Voor meer inlichtingen: www.evolutie-expo.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here