Bib Haaltert informeert ouders en leerkrachten

bibhaaltertBib Haaltert informeert ouders en leerkrachten van eerste lezertjes

Op maandag 20/10/14 organiseert het samenwerkingsverband BibArt met steun van de provincie Oost-Vlaanderen een infoavond voor ouders en leerkrachten van eerste lezers in de bibliotheek van Haaltert. De avond start om 19.30 u. en eindigt rond 21.45 u.

Een deskundige van Linc vzw legt uit hoe ouders hun kinderen kunnen helpen bij het leren lezen. Deelnemers worden ondergedompeld in het rijke kinderboekenlandschap. Er worden tips gegeven om een omgeving te creëren waarin boeken en lezen vanzelfsprekend zijn. De avond wordt afgesloten met een rondleiding in de bibliotheek waarbij ouders en leerkrachten meteen kennismaken met het aanbod voor de eerste lezertjes.

Dit schooljaar kunnen eerste lezers in alle BibArtbibliotheken terug sparen voor een leesgroeiboek dat speciaal voor BibArt ontwikkeld werd. Claire de Lombaert schreef het verhaal en Ann De Bode maakte de tekeningen. De spaaractie loopt vanaf 1 september tot het einde van het schooljaar. De kinderen kunnen hun spaarkaart afhalen in de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove.

Inschrijven kan in de bibliotheek of via het e-mailadres: jeugd@bibart.be met vermelding van datum, bibliotheek, telefoonnummer en het aantal personen. De inkom is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here