De 41e editie van Film Fest Gent is gestart

_MG_3593-1.CR2De 41e editie van Film Fest Gent is gestart! Dinsdagavond ging de 41e editie van Film Fest Gent van start met de wereldpremière van ‘The Loft’, Erik Van Looys Hollywoodremake van de succesvolste Vlaamse film aller tijden. Erik Van Looy en Bart De Pauw waren van de partij, maar ook de Australische actrices Rachael Taylor en Isabel Lucas zakten voor de gelegenheid af naar Gent. De film werd voorafgegaan door de vertoning van de Belgische kortfilm ‘The Education’ van Klaartje Schrijvers.

Op de rode loper passeerde ook dit jaar heel wat bekend volk. Onder de 2300 genodigden zagen we onder meer juryvoorzitter Bret Easton Ellis en juryleden Héloïse Godet en Patrice Toye. Kortfilmjuryleden Kim Hertogs en Valentijn Dhaenens en regisseur Gust Van den Berghe waren ook van de partij. De openingsvoorstelling werd verder onder meer bijgewoond door minister van cultuur Sven Gatz en burgemeester Daniël Termont. Ook Prins Laurent was aanwezig.

De volgende 11 dagen komen nog heel wat regisseurs hun film voorstellen op het festival. Van Vlaamse cineasten als Pieter Van Hees, Bas Devos en Gust Van den Berghe tot de Canadese regisseur Atom Egoyan die twee langspeelfilms komt presenteren, ‘The Captive’ en ‘Devil’s Knot’. Ook rasfilmer François Ozon komt zijn zestiende langspeelfilm ‘Une nouvelle amie’ voorstellen tijdens Film Fest Gent.

Het 41e Film Fest Gent gaat door van 14 tot 25 oktober. Meer info op www.filmfestival.be. Hou de website in de gaten voor sfeerbeelden. Vanaf woensdag 15 oktober worden de foto’s dagelijks geüpdatet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here