Handelaars leveren boodschappen aan huis

groentenHandelaars leveren boodschappen aan huis – Ouderen en minder mobiele personen hebben het vaak moeilijk om zelf hun boodschappen te doen. Daarom heeft de dienst sociale zaken van Deinze het project ‘Boodschappen aan huis geleverd’ uitgewerkt. Met dit project leveren Deinse handelaars aan huis bij ouderen en minder mobiele personen. Het aanbod van de deelnemende handelaars werd gebundeld in een brochure.

Ouderen hebben het vaak moeilijk om nog zelf hun boodschappen te doen. Er bestaan natuurlijk heel wat diensten die hen hierbij kunnen helpen, denken we maar aan de Minder Mobielen Centrale, de boodschappendienst van het O.C.M.W., de thuiszorgdiensten en familieleden, vrienden en buren.

Niet iedereen kan gebruik maken van deze bestaande diensten of mogelijkheden om naar een winkel te gaan. Daarom heeft het stadsbestuur op initiatief van schepen voor seniorenbeleid dhr. Tony De Neve, de Deinse handelaars uit de categorieën apothekers, brood- en banketbakkers, groenten- en fruithandelaars, kapsalons, slagers, voedingswinkels en warenhuizen aangeschreven met de vraag of zij bereid waren mee te werken aan een project ‘Boodschappen aan huis geleverd’. Met dit project komt de handelaar aan huis met de producten die bij hem zijn aangekocht.

Er reageerden 22 handelaars. Het resultaat werd gebundeld in een brochure en elk van deze handelaars kan hierin zijn aanbod doen naar de betrokken doelgroep; senioren en minder-mobiele personen.

Dit is een eerste versie. Met dit initiatief hopen we nog andere handelaars uit deze categorieën te overtuigen hier aan mee te werken, zodat een uitgebreid netwerk van handelaars en winkeliers deze service aan de ouderen en minder mobiele personen van onze stad kan bieden.

Deze folder is ook terug te vinden op de website van de stad Deinze: www.deinze.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here