Vrouwen hebben minder contant geld op zak dan mannen

geldVrouwen hebben minder contant geld op zak dan mannen. Mannen hebben gemiddeld ruim 40 euro aan contant geld in hun portemonnee. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope, in opdracht van YourCash. Dat is tien euro meer dan Nederlandse vrouwen bij zich dragen. Daar staat tegenover dat ongeveer de helft van de mannelijke en vrouwelijke respondenten helemaal geen contact geld op zak heeft.

De verschillen tussen mannen en vrouwen blijken ook uit het pingedrag van consumenten. Mannen nemen gemiddeld een bedrag op tussen de 50 en 100 euro, terwijl vrouwen het vaker houden bij een bedrag tot de 50 euro. Het is daarom niet verwonderlijk dat mannen doorgaans meer contant geld bij zich hebben dan vrouwen.

Voor mensen die wonen in de drie grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) is het eenvoudiger om geld te pinnen dan voor inwoners uit de rest van het land. Voor de Randstedelingen is een pinautomaat namelijk nooit ver weg: gemiddeld ruim een kilometer. Mensen die wonen in de meest noordelijke provincies moeten ruim het dubbele van deze afstand afleggen om bij een pinautomaat te komen. Voor de inwoners van de andere provincies geldt dat ze gemiddeld anderhalve kilometer moeten afleggen vanaf hun huis naar de dichtst bij zijnde geldautomaat.

Uit het onderzoek blijkt verder dat niet alleen geslacht, maar ook leeftijd van invloed is op het beschikken over contant geld. Terwijl mensen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar zelden meer dan twintig euro bij zich dragen, voelen oudere mensen (55 jaar en ouder) zich juist zekerder als ze contant geld bij zich hebben. In hun portemonnee vinden we gemiddeld 43 euro.

Henk Holzhauer, Country Manager Nederland van YourCash: “Ondanks alle moderne betaalwijzen, zoals bitcoins, iDeal en pinbetalingen, blijkt uit dit onderzoek dat contant geld nog altijd populair is onder Nederlanders. Met contant geld op zak is het eenvoudig om bij te houden hoeveel geld je nog te besteden hebt en word je nooit verrast door storingen bij banken. Ik verwacht dat we in de toekomst gaan kennis maken met nieuwe manieren van betalen, contant geld zal altijd deel uit blijven maken van ons betaalsysteem.”

Over YourCash
YourCash, onderdeel van Hanco ATM Nederland BV, is een onafhankelijke leverancier van geldautomaten. De organisatie levert sinds 2000 geldautomaten aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here