Salome Kammer uitgeroepen tot Magister Artium Gandensis

salome_kammer_c_andreas_ludwig_gcZangeres Salome Kammer uitgeroepen tot Magister Artium Gandensis

Tijdens een academische zitting op 25 september wordt voor de derde keer de eretitel ‘Magister Artium Gandensis’ uitgereikt. Die eretitel gaat naar iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de kunsten. Dit jaar is de titel weggelegd voor de internationaal gerenommeerde zangeres Salome Kammer. Eerder mochten het kunstenaarsduo Gilbert en George en jazzmusicus John Zorn de eretitel al in ontvangst nemen.

Salome Kammer is zowel film- en theateractrice, celliste en stemperformer als klassieke zangeres, en excelleert in deze domeinen op internationaal niveau. De kwaliteit van haar gespecialiseerd werk binnen de actuele muziek, gekoppeld aan een interdisciplinaire en experimentele openheid, staan model voor een benadering van de kunsten die vanuit het pedagogisch model van de School of Arts als waardevol wordt gezien. Haar expertise in hedendaagse klassieke muziek spoort met een klemtoon die in de muziekopleiding van de School of Arts wordt gelegd. Door haar charisma, artistieke openheid en grondige inzet op de hoogste kwaliteit, verpersoonlijkt Salome Kammer een kunstenaarschap dat voor studenten als inspirerend en richtinggevend kan gelden.

Openingsconcert School of Arts
De dag na de academische zitting is Salome Kammer in volle glorie te bewonderen tijdens het openingsconcert van de School of Arts, in samenwerking met Gent Festival van Vlaanderen. In de liederen voor dit concert geeft ze talrijke stem-metamorfoses ten beste. We krijgen Faust in verschillende gedaantes te horen: de oertaal bij Schwitters, spraakverwarring in de Toren van Babel, auditieve illusies van eindeloos oplopende trappen bij Ligeti, de duivelse eloquentie van de commercie, het woeste, het laaiende, … Maar Kammer weet het steeds verleidelijk te laten klinken!

Praktisch
Uitreiking eretitel Magister Artium Gandensis
25 september 2014 – 17 uur
Concertzaal Miry
Hoogpoort 64
9000 Gent

Openingsconcert School of Arts
26 september 2014 – 20.30 uur
Concertzaal Miry
Hoogpoort 64
9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here