Akkoord met plaatselijke handelaars Brusselbaan

avdsSchepen Van de Steen (SD&P) en schepen Verdoodt (N-VA) sluiten akkoord met plaatselijke handelaars bij de herinrichting van de Brusselbaan in Aalst.

De grote asfaltvlakte ter hoogte van de Hogeweg zorgde dagdagelijks voor potentiële gevaarlijke situaties door vele autobewegingen over het voet – en fietspad. Laat het nu juist de bedoeling van de werken zijn om van de Brusselbaan / Brusselse-steenweg een verkeersveiligere weg te maken.
Schepen Van de Steen en Schepen Verdoodt : onze stadsdiensten hebben in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer en de plaatselijke handelaars een veiliger scenario uitgedokterd. Er werd voor geopteerd om een parallelle weg aan te leggen met één inrit in de Hogeweg en één uitrit op de Brusselbaan. Hierdoor gebeuren alle uitrijdende bewegingen op één plaats op de Brusselbaan waardoor ze overzichtelijker en beter signaliseerbaar worden.

Om de veiligheid van de bestaande voetganger- en fietszones ter hoogte van de Hogeweg te vrijwaren, werden er steenkorven geplaatst. Door deze constructie blijven ook nog steeds 21 van de oorspronkelijke 24 parkeerplaatsen beschikbaar.

De 5 parkeerplaatsen dichtst bij de Hogeweg dreigden hierbij weg te vallen, doch door het verplaatsen van de steenkorven, kunnen er opnieuw 4 gerecupereerd worden. Omdat deze parkeerplaatsen de toegang voor vrachtwagens bemoeilijken (leveringen, verhuis, …) opteren we ervoor om er slechts een tijdelijk parkeren toe te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here