Bart De Wever en Marc Herremans brengen de vlam

bart de wever en herremansZondag 14 september, 2014 — Vandaag werd het laatste stukje van de Torch Run afgelegd door burgemeester Bart De Wever, samen met de bekende rolstoelatleet Marc Herremans. Zij brachten samen met de atleten van de Special Olympics de Vlam van de Hoop van het stadhuis naar het Steenplein in Antwerpen. Daar werd om 10 uur de Olympic Town van de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 officieel geopend door burgemeester Bart De Wever en Tim Shriver, voorzitter van Special Olympics. De burgemeester van Antwerpen stak samen met Catalina Daniels, CEO van de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 de Olympische Vlam aan die daar gedurende de Spelen zal blijven branden. In Olympic Town, dat toegankelijk is voor iedereen, zullen gedurende de hele week tal van evenementen plaatsvinden en kan u gaan lunchen in het pop-up restaurant waar sterrenchefs, samen met leerlingen met een verstandelijke beperking, u een exclusieve lunch voorschotelen.

Vandaag 14/09: Eerste dag competities en zoveel meer!

Vandaag starten voor bijna 2.000 atleten uit 58 landen de sportcompetities van de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014. Zij zullen elkaar bekampen in 10 verschillende sportdisciplines (Atletiek, Artistieke Gymnastiek, Badminton, Bocce, Judo, Tafeltennis (+ Unified), Unified Basketbal, Voetbal, Wielrennen en Zwemmen) op 5 verschillende locaties in Antwerpen. Tijdens de Spelen zijn de atleten ondergebracht in de ‘Olympic Village’ in de Kempense Meren in Mol, waar de Vlam van de Hoop zal branden. De Olympische vlam is gedurende de Spelen ook te bewonderen op het Steenplein in Antwerpen waar de ‘Olympic Town’ werd ondergebracht. Daar vinden gedurende de hele week verschillende sportwedstrijden en demo’s van G-sportploegen plaats en kan je er elke dag in het pop-up restaurant komen genieten van een heerlijke exclusieve sterrenlunch. Deze zal voor slechts 20 euro gemaakt worden door leerlingen met een verstandelijke beperking van het Emmäus Instituut en leerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem onder leiding van telkens een andere bekende chef! (Unified Cooking tussen 12u en 14u30, boeken kan via cooking@so2014.com, 14/09: Dagny Ros, 15/09: Christer Elfving, 16/09: Wout Bru, 17/09: Viky Geunes, 18/09: Dominique Persoone, 19/09: Dave De Belder)

Over de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014

De Stichting Special Olympics werd in 1968 opgericht met de steun van Joseph P. Kennedy Jr. Vandaag houdt ze zich bezig met 4.3 miljoen atleten met een verstandelijke beperking in 170 landen door hen 33 Olympische sporten en 70.000 competities per jaar voor te stellen. Om de vier jaar worden Wereld Winterspelen georganiseerd. Dit jaar worden de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 georganiseerd in Antwerpen, van 9 tot 20 september. Tijdens deze periode ontvangt België 2000 atleten met een verstandelijke beperking uit 57 Europese en Euraziatische landen. Tijdens deze acht competitiedagen, zullen ze op 5 locaties en in 10 verschillende sportdisciplines hun beste prestaties leveren. Special Olympics Belgium is actief sinds 1979 en organiseert jaarlijks nationale spelen. Met dit evenement wil de Belgische organisatie van deze Europese “Games of the Heart” de taboes doorbreken die hangen rond integratie van mensen met een verstandelijke beperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here