Aalst cirk14 werd letterlijk gesmaakt!

cirk! Aalst

#cirk14 werd – letterlijk – gesmaakt! Vrijdag, zaterdag en zondag was Aalst opnieuw de tijdelijke thuis van 30 gezelschappen die meer dan 100 voorstellingen in hartje binnenstad brachten tijdens de zesde editie van Cirk! Het publiek – zo’n 33.000 bezoekers – was talrijk en trouw op post. De organisatoren kozen bewust voor kleinschalige acts die de interactie met het publiek bevorderden. Artiesten kiezen graag zelf hun setting uit waardoor er niet op ieder plein een podium voorzien was.

cirk! AalstCreatieve besparing
Cirk! 2014 ontsnapte niet aan de besparingsronde bij de stad. Toch blijft het straatfestival gratis en werd er niet geraakt aan het artistieke budget. Zo kon het publiek genieten van hoogstaande acts op 11 locaties in de stad. Voor het publiek waren – waar het mogelijk was – tapijten, banken en tribunes voorzien om de beleving zo aangenaam mogelijk te maken.

Vrijdagavond was Rechteroever de hotspot van de zesde Cirk!-editie. Regen en kou hielden het publiek niet tegen om de humoristische, muzikale en vurige acts te bewonderen. Er waren enkele kleine programmawijzigingen, de veiligheid van de performers primeerde en daar hadden de bezoekers alle begrip voor.

Zaterdag en vooral zondag was het op alle pleinen op de koppen lopen. Zo goed als alle acts verliepen volgens het programma en lieten het publiek met verbazing achter. Les Philébulistes sloten Cirk! 2014 af met een hoogstaande acrobatieshow. Meer dan 2.000 toeschouwers hielden de adem in tijdens deze bloedstollende voorstelling.

#cirk14
Net als vorig jaar stond een groot videoscherm opgesteld op de Grote Markt. Hierop kon de organisatie alle praktische en laatste info doorgeven aan het talrijke publiek. Er werd massaal ingezet op sociale media. Op de twitterwall verschenen tal van tweets van online toeschouwers via #cirk14.

Niet enkel de artiesten en het publiek waren de hoofdrolspelers van Cirk! 2014, ook de UiTPAS scoorde voor het tweede jaar op rij goed. Er werden maar liefst 6.000 punten gespaard en 577 bezoekers schaften zich een UiTPAS-bandje aan. 500 lolly’s, 400 rode neusjes en 33 tekeningen van Cirk!-huistekenaar Randall Casaer kregen een nieuwe trotse eigenaar. Vooral de lolly’s werden – net zoals de acts – gesmaakt!

De stad wil uitdrukkelijk het talrijk opgekomen publiek danken, maar zeker ook de 50 medewerkers die alles in goede banen geleid hebben.
Met Cirk! 2014 nemen we afscheid van Beermeneer. Randall Casaer broedt alvast op een nieuwe figuur. Afspraak op 21, 22 en 23 augustus voor de 7e editie van Cirk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here