Energievoorziening en stroomuitval in Aalst

Ann Van de Steen laat weten in een mededeling aan de Aalsterse bevolking dat er geen reden is tot ongerustheid wat betreft de energievoorziening en stroomuitval!

zonnecellenDe laatste dagen ontstond er enige ongerustheid over de energievoorziening en mogelijke stroomuitval tijdens de komende wintermaanden.
De stad Aalst stelt een onderzoek in, in samenwerking met het stedelijk energiebedrijf vzw BEA, de medewerkers van de diensten Noodplanning en Facility, en ondersteund door het studiebureau Zero Emission Solutions bvba.

In kader van de eerste vaststellingen wenst de stad Aalst aan haar bevolking het volgende mededelen :

1. De kans op een totale blackout is nagenoeg onbestaand.

2. Bij stroomtekorten is er een gefaseerde aanpak van Elia om deze op te vangen. Eén van de – laatste – fases daarin is bepaalde gebieden een korte tijd afschakelen.
De stad Aalst weet perfect welke gebieden van haar grondgebied in welke fase worden afgesloten. Cruciale zones worden daarbij gevrijwaard.

3. Hospitalen, brandweer en politie beschikken over noodgeneratoren zodat de veiligheid ten allen tijde gegarandeerd is.

4. De stad Aalst zal een plan en communicatie uitwerken om haar burgers en bedrijven te informeren én te adviseren bij het mee voorkomen van stroomtekorten. Dit plan zal vrijblijvend maatregelen voorstellen die burgers en bedrijven kunnen nemen om piekafnames op cruciale momenten te voorkomen en tips geven over hoe men zich op een tijdelijke stroomonderbreking kan voorbereiden. Vzw BEA zal hierover ruim communiceren.

We hopen hiermee aan de Aalsterse bevolking enige duidelijkheid te verschaffen en mogelijke ongerustheid weg te nemen.

Ann Van de Steen, schepen van Energie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here