Officiele competitie van Film Fest Gent

Pieter Van Hees

Waste Land van Pieter Van Hees geselecteerd voor officiële competitie van Film Fest Gent

Pieter Van Hees‘Waste Land’, de derde langspeelfilm van Pieter Van Hees, is geselecteerd voor de officiële competitie van het 41e Film Fest Gent. Het wordt, na de wereldpremière op het prestigieuze Toronto International Film Festival tevens de Europese première van de film. Jérémie Renier (‘L’enfant’, ‘Cloclo’, ‘Saint Laurent’) en Natali Broods (‘Swooni’, ‘De helaasheid der dingen’) vertolken de hoofdrollen in het laatste luik van Van Hees’ trilogie ‘Anatomie van Liefde en Pijn’. ‘Linkeroever’ en ‘Dirty Minds’ gingen ‘Waste Land’ vooraf.

Van Hees levert met ‘Waste Land’ een psychologische thriller af, waarin hoofdinspecteur moordzaken Leo Woeste een soort persoonlijke strijd levert tegen het criminele wasteland van Brussel. Bij het oplossen van een bizarre moord verliest hij alsmaar meer de controle over zichzelf. Wanneer zijn vriendin op de koop toe ongewenst zwanger blijkt te zijn, raakt hij de pedalen helemaal kwijt.

Bekijk hier als eerste de trailer van de film.

De officiële competitie is een belangrijk onderdeel van het festival. Een internationale jury reikt twee prijzen uit: De Grote Prijs voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor de Beste Soundtrack. Aan elke prijs is een distributiepremie en mediacampagne verbonden ter ondersteuning van de film in de bioscoop. Het eerste jurylid is al bekend, de Amerikaanse auteur en scenarist Bret Easton Ellis (‘American Psycho’, ‘The Canyons’) zal de internationale jury voorzitten.

Eurydice Gysel en Koen Mortier produceerden de film voor Epidemic (‘Ex-drummer’, ‘22 mei’). ‘Waste Land’ zal op 12 november in de Belgische zalen verdeeld worden door O’Brother Distribution. De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

Op 24 september wordt het volledige programma bekend gemaakt. Het 41e Film Fest Gent loopt van 14 tot en met 25 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en ‘t Kuipke.

Tickets en info op www.filmfestival.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here