Alopecia – Ruxolitinib doet haar groeien

kaal

Alopecia – Ruxolitinib doet haar terug groeien bij patiënten die lijden aan Alopecia-areata schrijven wetenschappers in het Amerikaanse vakblad Nature Medicine. Alopecia areata is een haarziekte waarbij de persoon plotseling pleksgewijze kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, zowel bij mannen als vrouwen.

kaalHet medicijn wordt normaal gegeven aan patiënten met beenmergziektes. Wetenschappers van het Columbia University Medical Center zijn testen aan het uitvoeren met dit medicijn. Het resultaat zou positief geweest zijn bij drie testpersonen met alopecia areata. Na enkele maanden zou er terug een lichte vorm van haargroei zijn.

Alopecia areata is een ontstekingsproces rondom de haarwortel en belemmert de haarwortels in hun functie, waardoor hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende en uiteindelijk helemaal geen haren meer groeien. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. Uiteindelijk kan het ziekteproces, in ernstige gevallen, leiden tot complete kaalheid. De oorzaak van alopecia areata is niet bekend. Wel is er een statistische relatie gevonden met het atopisch syndroom (constitutioneel eczeem, hooikoorts en astma), met psoriasis, met stoornissen in het endocrien systeem en met auto-immuunziekten, onder andere schildklieraandoeningen. (lees meer op http://nl.wikipedia.org/wiki/Alopecia_areata)

Als het medicijn wel degelijk werkt is dit een stap in de goede richting voor deze patiënten die leiden aan dit soort haaruitval, maar de is kans wel klein dat het bij andere haarziekten zijn werk niet zal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here