Stad Aalst in zee met vzw Dallas voor Hopzaal

 

hopzaalStad Aalst in zee met vzw Dallas voor Hopzaal

De stad Aalst heeft net vzw Dallas aangesteld als verder bevoorrechte gesprekspartner voor de uitbating de nieuwe Hopzaal. De Aalsterse vzw Dallas haalde het van 9 andere kandidaten. De concessie van de Hopzaal loopt tot eind 2015.

Alle kandidaten stelden zich voor aan burgemeester Christoph D’Haese en schepenen Ann Van de Steen, Caroline Verdoodt en Iwein De Koninck. Deze jury koos unaniem voor vzw Dallas, die er met kop en schouder bovenuit stak. Vzw Dallas heeft heel wat relevante ervaring en beschikt over een goed uitgebreid netwerk. De visie van vzw Dallas is dat de Hopzaal voor Aalst veel meer is dan enkel een zaal.

Regels van het huis
De volgende stap is het opstellen van een duurzaam huishoudelijk reglement. Dit gebeurt door de Stuurgroep Hopzaal, waarin afgevaardigden van politieke partijen, cultuur-en jeugdverenigingen en verschillende stadsdiensten vertegenwoordigd zijn. Vanaf nu maakt vzw Dallas ook deel uit van de Stuurgroep. Dit reglement wordt finaal door het college van burgemeester en schepenen vastgesteld. Zodra het reglement is opgesteld kan de Hopzaal feestelijk worden geopend. Streefdatum hiervoor is eind september 2014.

Evenementenzaal aan evenementenplein
De stad kocht de Hopzaal op de Hopmarkt vorig jaar aan om jongeren een plek te bieden om zich creatief uit te leven. De nieuwe polyvalente zaal maakt deel uit van een doordacht jeugdbeleid. De stad gaf de zaal een facelift en maakte er een echte ontmoetingsruimte voor jongeren van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here