Terug naar Aalst 69 Zomeren in ’t Park

aalst69

Terug naar Aalst 69 Zomeren in ’t Park, het gezellige en gratis toegankelijke muziekfestival van Aalst 69, wordt dit jaar een feestje in de sfeer van de jaren ’60 en ’70. Op maandag 25 augustus wordt het stadspark van Aalst het decor voor een retrodansconcert onder de naam ‘Terug naar Aalst 69’.
1969 was het jaar dat de btw werd geïntroduceerd. Er was de eerste testvlucht van de Concorde. Zeven dagen lang hielden John Lennon en Yoko Ono een love-in in het Amsterdam Hilton Hotel. Het is het jaar van de opening van de Kennedytunnel in Antwerpen. Op 20 juli vond de maanlanding plaats. Eddy Merckx won de Ronde van Frankrijk. Het Amerikaanse leger verliet Vietnam. Met hun laatste plaat ‘Abbey Road’ bevestigen The Beatles dat hun einde nabij was.

Aalst 69 keert terug naar 1969: het jaar waar de vereniging haar inspiratie haalde voor haar naam. En naar de naam van het eerste evenement dat Aalst 69 organiseerde, nl. Hollywoodstock. Dat was een referentie aan het Woodstockfestival dat in 1969 werd georganiseerd. Aalst 69 keert dus 45 jaar terug in de tijd met een teletijdsmachine die ademt naar nostalgie en Flower Power,… en een beetje den Amber. Om 20u presenteert John Woolley er zijn nieuw groep John’s Sons. De ouwe rot en de jonge snaken brengen een Creedence Clearwater Revival-tribute, aangevuld met eigen rithm and bluesnummers. Om het feest compleet te maken zijn er gast acts tussendoor. Het laatste parkconcert van het seizoen wordt afgesloten met een concert van Irish Coffee. Vanaf 22u brengt ook William Souffreau gastvedetten mee en ook zijn vroegere Irish Coffeemaatje Jean Van der Schueren doet weer mee.
aalst69

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here