Dromen worden vervuld in Geraadsbergen – Eneco Tour

eneco 1Vrijdag 15 augustus reden profwielrenners de eerste koninginnenrit in de tiende editie van de Eneco Tour, met zowel het vertrek als de aankomst in Geraardsbergen. De grootste meerdaagse profwielerwedstrijd van de Benelux is dit jaar een bijzondere, want op alle vertrek- en aankomstlocaties worden dromen van wielerfans vervuld. Al vanaf 28 juli kunnen wielerfans hun dromen en wensen kenbaar maken via Twitter door de hashtag #wielerwens te gebruiken. In Geraardsbergen is een aantal dromen al gerealiseerd. Dit alles is gefilmd door TV en radiobekendheid, Filemon Wesselink.

Axelle (16) had haar zus Karen (18) opgegeven voor #wielerwens, omdat Karen dolgraag haar idolen eens wilde ontmoeten. “Het allerliefst Sep Vanmarcke”, zegt ze licht blozend. Uiteindelijk ging ze, ondersteund door Filemon Wesselink, met vele wielrenners op de foto. Inclusief haar grote idool Sep Vanmarcke.

Harald voelde zich als ‘een kind in een snoepwinkel’. Hij had als grote wens mee te gaan met de jurywagen. Vandaag in de vijfde etappe van de Eneco Tour was het zo ver. Hij ging mee in de wagen van jurylid Greg Griffiths en zag de spetterende finale vanuit de koers zelf.

Ook Martin voelde zich echt onderdeel van de karavaan; hij reed de hele dag vooraan in de koers in de wedstrijdauto van koersdirecteur, Rob Discart. Martin zijn eerste reactie na afloop: “Ik vind het nog steeds een beetje onwerkelijk, zo intens was het”

eneco2Steven had al lang een speciale droom. Hij wilde graag eens de bel luiden voor de laatste ronde van de koers én dan het liefst op de Muur van Geraardsbergen. “De allermooiste beklimming in het wielrennen”, zo zegt hij. Steven kreeg eerst een kleine cursus belluiden van een jurylid en hij was al snel vertrouwd met de bel om de laatste ronde in te luiden. Bij de doorkomst van de koplopers luide hij de bel vol overtuiging. Ook bij de doorkomst van alle andere renners ging hij onvermoeid door met het luiden van de bel. “Dit is wat ik altijd wil, mijn ideale baan”, zo riep hij glunderend toen hij van het podium kwam.

Het indienen van dromen verloopt via Twitter door de hashtag #wielerwens te gebruiken. Op alle vertrek- en aankomstlocaties maakt de organisatie een selectie. Deze dromen komen daar ook écht uit. Dit weekend worden er nog dromen vervuld in Heerlen, Aywaille, Riemst en Sittard- Geleen.

Etappeschema Eneco Tour 2014
Ma 11/08 – Rit 1 – Terneuzen (NL) – Terneuzen (NL) – 181,9 km
Di 12/08 – Rit 2 – Waalwijk (NL) – Vlijmen (NL) – 177,4 km

Wo 13/08 – Tijdrit – Breda (NL) – – 16,1 km

Do 14/08 – Rit 4 – Koksijde (B) – Ardooie (B) – 183,3 km
Vr 15/08 – Rit 5 – Geraardsbergen (B) – Geraardbergen (B) – 160,3 km
Za 16/08 – Rit 6 – Heerlen (NL) – La Redoute (Aywaille) (B) – 173,3 km
Zo 17/08 – Rit 7 – Riemst (B) – Sittard- Geleen (NL) – 183,4 km

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here