Nederland verwacht restanten van orkaan Bertha

antillen

Nederland verwacht restanten van orkaan Bertha. Ex-orkaan Bertha veroorzaakt zondag onstuimig weer.

antillenDit weekend wordt nat en onstuimig weer verwacht. Van vrijdagavond tot en met zaterdagochtend stevige buien over het land. Zondag veroorzaken de restanten van orkaan Bertha onstuimig herfstweer.

Zondag herfstachtig in Nederland
Aan Nederland gaat Bertha niet ongemerkt voorbij. De westkust krijgt zondag volgens de laatste berekeningen te maken met een harde tot stormachtige zuidwester, windkracht 7 à 8. Met 4 tot 5 Beaufort wordt het ook in het binnenland onstuimig. Bovendien trekken regelmatig pittige regenbuien over het land.

Vooral voor kampeerders nabij de kust is het raadzaam om de weersverwachtingen de komende dagen in de gaten te houden. Met de bomen vol in het blad is de kans op schade groot.

Met de passage van deze ex-orkaan wordt tegelijk een koelere en wisselvallig periode ingeluid. Na het weekend ligt de middagtemperatuur nog slechts rond 20 graden, waar we de laatste weken konden profiteren van maxima rond 25 graden.

Orkaan uit de Caraïben
Vorig weekend trok tropische storm Bertha over Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s. Maandag nam de windsnelheid van de storm verder toe en een dag lang was sprake van een orkaan. Daarna deactiveerde de storm en trok als depressie richting de Britse Eilanden. De orkaan veroorzaakte veel regen en stroomuitval op enkele Caribische Eilanden. Verder werd relatief weinig schade gemeld, voornamelijk omdat de storm op zijn krachtigst enkel over zee trok.

Bertha bereikt zondag Engeland, waarbij vooral de kust van Zuidwest-Engeland zondagochtend veel wind kan verwachten. Daar heeft de wind naar verwachting nog stormkracht. Ook boven Het Kanaal en op de Noordzee wordt een stevige wind verwacht. Behalve wind worden ook enkele tientallen millimeters regen verwacht.

Bron: weeronline.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here