4 vrouwen – 4 passies

vier vrouwen

4 vrouwen – 4 passies

Van 5 tot en met 14 september 2014 stellen 4 vrouwen tentoon in galerij Blomme … 4 vrouwen, elk gepassioneerd door kunst …

vier vrouwenKaatje Grauls geeft haar passie vorm via keramiek. Een eeuwenoude techniek die vandaag ook nog haar kracht bewijst. Herkenbaar, maar toch verrassend, zo zou je het werk van Kaatje Grauls kunnen noemen. Inspiratie haalt ze uit het dagelijkse , één enkele blik op de beelden van deze kunstenares is genoeg om je mee te slepen naar een fantasiewereld vol vrolijke en bijzondere wezens. Elk stuk is het resultaat van een heel verhaal dat de kunstenares bijeen fantaseert – een idee dat zachtjes opborrelt uit het alledaagse, maar al snel doorstroomt in de conversatie tussen de ruwe klei en de originele ideeën van de kunstenares. Het resultaat: een bonte verzameling honden en karaktervolle mensjes. Kaatje Grauls creëert met haar sprekende beelden een typische wereld die niemand onberoerd laat.

Liliane Van Der Elst kiest resoluut voor heet glas in al zijn vormen. Haar werk bestaat in hoofdzaak uit geblazen en gegoten objecten waarbij het spel van vorm, kleur en licht centraal staat. De organische vormen in de natuur zijn een grote bron van inspiratie voor haar werk. Het speels karakter van sommige objecten zorgt voor een alternatieve vormgeving en/of een andere benadering van de lichtinval. Om meer vat te krijgen op de techniek en het vakmanschap waarmee het bewerken van vloeibaar glas gepaard gaat, volgde zij via Syntra Limburg een aantal opleidingen in Het Glazen Huis te Lommel, afgewisseld door verschillende workshops in binnen- en buitenland.

Liliane Goossens : Opleiding Binnenhuisarchtectuur. Met deze opleiding combineerde zij haar job als ontwerper van interieurs voor films en series aan Vrt-televisie en haar passie voor de schilderkunst. Zij volgde een bijkomende opleiding voor beeldende kunsten aan de Portaelschool te Vilvoorde specialisatie tekenkunst – aquarel. Zij legt zich toe op de verschillende technieken van aquarel, vooral de nat-in-nat- techniek kan haar boeien. Zij experimenteert hiervoor op alle vlakken; water en verf vloeien door elkaar heen.

Tania Verhasselt tenslotte is verleid door mixed media en brengt haar passie voor reizen en in het bijzonder de woestijn met al haar kleurenpracht, tot leven in haar schilderijen, werken op papier en textiele vormen. Kleur speelt een grote rol. In haar abstract beeldend werk vangt zij het licht en de landschappen die haar treffen. Zij flirt met lijnen en compositie om tot een beeldend geheel te komen en de opgedane reisindrukken op een sobere manier vorm te geven. Sinds 2008 nam zij haar oude liefde voor grafiek terug op en vanaf 2012 volgt zij les in textiele kunsten aan het SASK/St Niklaas; zo zet zij haar zoektocht naar nieuwe vormen-talen verder.

Deze verleidelijke tentoonstelling wordt op zaterdag 6 september 2014 ingeleid door Luc Van Cauter, zelf kunstenaar en galerijhouder van “De Ontdekking van de Hemel” te Halle.

5 tot en met 14 september 2014
Open elke namiddag van 14 tot 18u – gesloten op maandag 8 september
De kunstenaressen zijn telkens aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here