Weer alles te doen in Aalst

Weer alles te doen in Aalst. Nieuwe antiek-, rommel- en curiosamarkt op rechteroever

RommelmarktWandel

op zondag 10 augustus eens langs het Molendriesplein in Aalst. Je vindt er vast leuke items op de eerste antiek-, rommel- en curiosamarkt. Deze nieuwe markt krijgt een vervolg op zondag 28 september.

Je kunt de markt op beide data bezoeken van 8 uur ‘s ochtends tot 14 uur in de namiddag. Er is bus- en treinverbinding op 300 meter afstand alsook een ruim aanbod aan parkeergelegenheid.

Wie wil deelnemen aan de markt als standhouder neemt contact op met Jimmy Trossard (tel. 0470 80 02 68 of e-mail trossard-jimmy@hotmail.com). Ook bij de dienst Economische Zaken van de stad kun je hiervoor terecht, contactpersoon Mark Peynsaert (tel. 0474 817648 of e-mail mark.peynsaert@aalst.be). De prijs voor een stand bedraagt 2,50 EUR per lopende meter. Er wordt ook een waarborg van 5,- EUR aangerekend.

Gratis filmvoorstelling in openlucht

kaleidoscoopKaleidoscoopFilms bekijken op een unieke locatie in Aalst, dat blijft het beproefde succesrecept van Kaleidoscoop. De creatieve bende van De Cultuurbrigade pakt voor de 5e editie opnieuw uit met 4 topfilms en idem locaties.

Dit jaar staan de volgende films op het programma:

– vrijdag 1 augustus: Intouchables (locatie: Begijnhof, Aalst)
– zaterdag 2 augustus: The Usual Suspects (locatie: parking Stedelijk zwembad, Aalst)
– vrijdag 8 augustus: Moonrise Kingdom (locatie: De Pupillen, Graanmarkt, Aalst)
– zaterdag 9 augustus: Burn after reading (locatie: achterkoer stadhuis Aalst)

De films starten om 21.30 uur. De locatie en bar zijn open vanaf 20 uur.

Leesclub start nieuw seizoen

programma leesclub 2014-2015Lees je graag een boek en hou je ervan om dit met anderen te delen? Dan is de Leesclub van de bibliotheek misschien iets voor jou. Op woensdag 20 augustus start het nieuwe seizoen en dat is de ideale gelegenheid om kennis te maken.

Tussen augustus en april 2015 krijg je in de Leesclub 5 boeken voorgeschoteld. Het leesseizoen trapt af met een hapje en een drankje op 20 augustus om 20 uur in Qarfa, Stationsstraat 13 in Aalst. Griet Meert vertelt die avond over het boek ‘De ivoren olifant’ van Nerea Riesco.

Inschrijven
Wil je erbij zijn? Graag een mailtje vooraf naar bibliotheek@aalst.be. De toegang voor de openingsavond op 20 augustus bedraagt 3,- EUR (of 1,50 EUR aan kansenpastarief). Deelname aan alle andere activiteiten van de Leesclub is gratis.

Voor meer evenementen en leuke vakantietips in Vlaanderen kan je terecht op www.uitvandaag.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here