Vandaag was het Zwemvlies Zondag in Oostende

zwemvlieszondag

Vandaag was het Zwemvlies Zondag in Oostende – Q-music organiseerde zondagmiddag de ludieke loopwedstrijd ‘Zwemvlies Zondag’ aan het Q-Beach House in Oostende. Maar liefst honderd mannen en vrouwen namen deel aan de race. Ze renden 600 meter over een hindernissenparcours op het strand met zwemvliezen aan hun voeten.

zwemvlieszondagBij de mannen was Jochen Decoene (23) uit Oostende de snelste. Marije Verbeeck (21) uit Zwijndrecht haalde de eerste plaats op het vrouwenpodium. Beide winnen een droomvakantie. Jochen vertrekt binnenkort op duikreis naar Kenia en Marije kan dankzij haar overwinning de onderwaterwereld in Thailand bewonderen.

De Q-jury beloonde ook de deelnemer met de leukste, gepimpte outfit. Alexandra Hoogstoel (24) uit Ronse kwam verkleed als Minion-figuurtje, bekend uit de animatiefilm ‘Dispicable Me’. Zij wint een nacht voor twee personen in de luxueuze Q-suite, de enige slaapkamer op het Belgische strand.

Begin juli werd het wereldrecord ‘lopen op zwemvliezen’ nog verbroken door de Amerikaan Zach Miller. Hij liep 1,6km in 5’48”, maar deed dat op een verharde ondergrond en niet op het strand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here