Ouders volgen online de avonturen van hun kind op kamp

Ouders volgen online de avonturen van hun kind op kamp. Meer en meer kinderen gaan tijdens de vakantie op kamp. Ouders willen graag meegenieten van de leuke momenten die ze er beleven. Daarom zorgt Partena Ziekenfonds ervoor dat er op 23 kampplaatsen van vzw Idee Kids tablets beschikbaar zijn. Met die tablets is het voor de kinderen en de monitoren mogelijk om op de blog van hun kampplaats de hele dag door berichten, foto’s etc te posten.

tentOuders genieten mee van het kamp

Kinderen zijn na een intensieve kampdag vaak zo enthousiast dat ze niet weten wat eerst te vertellen aan mama, papa of grote broer. Anderen zijn dan weer zo moe waardoor je moet gaan hopen dat ze in hun slaap aan ’t vertellen zullen slaan.

De nieuwsgierigheid van de ouders werd vroeger vaak op de proef gesteld… Waarmee is mijn kind bezig op kamp? Welke liedjes leert mijn kleuter? Hoe wordt er gekookt op kamp? Dankzij Partena Ziekenfonds en Idee Kids vzw kunnen ouders vanaf deze zomer overdag al meegenieten van de avonturen die hun kind op kamp beleeft.

Partena Ziekenfonds stelt op iedere Idee Kids kamplocatie – en dat zijn er inmiddels niet minder dan 23 – een tablet ter beschikking van waarop de kinderen verslag uitbrengen over hun kampdag. De kinderen en monitoren gaan creatief om met de tablets en zorgen zelf voor coole foto’s, grappige filmpjes en leuke verslagjes.

Zo zal mama al voor het einde van de kampdag het recept van de ‘Happy bal’ uit het gehaktballenkamp te weten komen en kan papa de vorderingen in de moestuin van het ‘Groene Vingers- kamp’ online volgen. Bovendien post Partena Ziekenfonds gezonde tips voor de ouders en kinderen om gezond van de zomer te genieten!

Kinderen veilig op het internet

Nu de techniek het mogelijk heeft gemaakt om via computers, tablets of smartphones te communiceren komen kinderen steeds sneller en vaker in contact met internet en sociale media. Idee Kids haalt het positieve uit deze evolutie en speelt in op de leuke, creatieve en educatieve mogelijkheden met extreem grote aandacht voor ‘veiligheid’ op het internet. De onderstaande tips van Child Focus worden door de begeleidende monitoren en kampverantwoordelijken hoog in het vaandel gedragen en op een speelse, doch educatieve manier geïntegreerd in de kampblog.

Vertel je ouders altijd wat je doet als je surft.
Als er iets gebeurt dat je niet leuk vindt, waar je bang van wordt of waar je je niet goed bij voelt, stop met surfen en vertel het aan je ouders.
Geloof niet alles wat je leest of ziet op internet. Probeer na te denken en je af te vragen of het wel klopt wat er staat. Als je twijfelt, vraag dan raad aan je ouders.

Wees op je hoede zodra er sprake is van geld, en praat erover met je ouders. Open en beantwoord alleen e-mails van mensen die je ook in het echte leven kent. Alle kampblogs zijn terug te vinden via www.ideekids.be/bloggenopkamp .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here