CD&V wil rapport pensioencommissie snel bespreken

CD&V wil rapport pensioencommissie snel bespreken. CD&V wil de leden van de pensioencommissie uitnodigen in de Kamer om hun ‘rapport voor een structurele hervorming van de pensioenstelsels’ te komen voorstellen. “Wij herkennen in het rapport een groot aantal van onze eigen pensioenstandpunten. Gezien de vraag om op korte termijn een aantal principiële beslissingen te nemen, moeten we de bespreking in het parlement zo snel mogelijk starten.” stelt kamerlid Sonja Becq.

kamerDe CD&V Kamerfractie heeft aan de kamervoorzitter gevraagd de commissie sociale zaken samen te roepen met als doel het expertenrapport van de pensioencommissie te bespreken.

CD&V vindt het veilig stellen van onze pensioenen en sociale zekerheid te belangrijk om hier nog langer mee te wachten. Bovendien bevat het rapport een aantal basisprincipes waarin de partij zich zeker kan vinden: het belang van een sterke eerste pijler, de harmonisatie van de verschillende pensioenstelsels en de nadruk die gelegd wordt op de loopbaan i.p.v. de leeftijd.

Net zoals de experten is CD&V overtuigd dat er vanaf het begin van de legislatuur stappen moeten ondernomen worden om ons pensioenstelsel te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. “Het evenwicht tussen de inter- en intragenerationele solidariteit die de experten beogen met hun puntensysteem vinden we belangrijk en past ook in de christendemocratische visie die stelt dat we de lasten niet uitsluitend mogen doorschuiven naar de volgende generatie”, besluit Becq.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here