Poppenspel voor volwassenen op Gentse Feesten

poppenspel gentse feesten

poppenspel gentse feestenKoninklijk Poppentoneel FESTIVAL – GENTSE FEESTEN 2014. Tijdens de feestweek van de Gentse Feesten brengt het Koninklijk Poppentoneel Festival poppentheateropvoeringen met Pierke van Gent. De opvoeringen gaan door op locatie in de kuip van Gent in het François Laurent Instituut in de Onderstraat in Gent. Dit jaar wordt niet enkel voor kinderen, maar ook opnieuw na jaren een productie voor volwassenen.

PINOKKIO MET PIERKE VAN GENT
Familiespektakel

Voor kinderen wordt een eigen bewerking van het sprookje Pinokkio gebracht. Authentiek en volgens aloude Gentse traditie speelt het theater met stangpoppen en krijgt Pierke ook in dit verhaal zijn eigen rol in het Gents. Het is een aangrijpend en ontroerend verhaal, met veel gevoel gebracht door het gezelschap en waar zelfs, tot groot plezier van het jeugdig publiek een heus circusprogramma in te zien is. De productie is bedoeld als familiespektakel voor gezinnen met kinderen, maar waar ook grootouders mee kunnen van genieten.

poppenspelPIEREWAAIEN, een POPPENKOMEDIE
Voor volwassenen en aankomende jeugd
.
Het gezelschap heeft goed geluisterd naar de verzuchting van zijn feestenburgemeester Christophe Peeters, die de feesten graag wat ‘Gentser’ zou gewild hebben. Dit jaar wordt er dan ook na lange tijd opnieuw een productie voor volwassenen gebracht, die in hoofdzaak in het Gents gesproken wordt en doorspekt is met Gentse figuren.

Stel je voor:
Je gaat een nachtje op zwier (Pierewaaien) en ’s anderendaags ontwaak je in een kasteel. De deur gaat open en een lakei noemt je “Keizerlijke Hoogheid” Is dit een droom of werkelijkheid? Dit is de aanzet voor een doldwaze komedie waarin Pierke als Keizer Karel in het opperste gerechtshof ‘Zuze de Pee’ (Vrederechter) moet spelen.

In het verhaal komen nog illustere Gentenaren aan bod, zoals de ‘Stroppendragers’ en Katrientje de Spekke (van de befaamde Katriene spekken).

Het smakelijke Gents en de kwinkslagen van Pierke en zijn acolieten, Loewie de Lapkesdief en Karelke De Bult (of de Stotteraar) zorgen voor een groot gehalte vermakelijkheid! De prachtige poppen en decors zijn allemaal handgemaakt door het gezelschap.

Dit is niet zomaar poppenkast maar een komedie met poppen, gespeeld door de crème de la crème: de (k)cast van Koninklijk Poppentoneel Festival, verrijkt met gastmedewerkers zoals Georges Heyndrickx (Poppentheater Kreatief) Jaak Devos (Poppentheater Poesje) Michael Van Weerst (De Seene, jeugdgroep De Driedekkers) en Noël Fack, accordeonvirtuoos die voor de muzikale begeleiding zorgt.

Levend erfgoed, traditie, volkscultuur, jeugdsentiment; noem het zoals je wilt, maar het is in deze tijd nog altijd brandend actueel.

Info op www.festival-poppentoneel.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here