Elf amateurgezelschappen geselecteerd

doekElf amateurgezelschappen geselecteerd voor Provinciaal Theaterfestival. De elf amateurtheatergezelschappen zijn: de ‘Toneelkring Werkgroep 66 vzw’ (Assebroek), de ‘KSMG Beveren Toneelgroep’, ‘Theatergroep BIT’ (Izegem), de ‘Corneelkring Brielen’ (Ieper), de ‘Koninklijke Toneelgroep Streven Vichte’, het ‘Spiegeltheater vzw’ (Roeselare), ‘Kunst Adelt’ uit Brugge, de ‘Toneelkring Sint-Rembert Torhout’, de Ieperse Kunstkring ‘Richten’, het ‘DRAAD-poppentheater Roeselare’ en ‘De Karel van Mander-Ghesellen’ (Meulebeke) werden geselecteerd voor het Provinciaal Theaterfestival 2014-2016.

Vrijetijdstheatergezelschappen die een continue werking met onbezoldigde leden hebben en gevestigd en hoofdzakelijk werkzaam zijn in West-Vlaanderen konden zich inschrijven. De geselecteerde gezelschappen kunnen de volgende drie jaar kunnen op een provinciale subsidiëring van 2.000 euro per werkjaar rekenen.

Tijdens het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 worden de geselecteerden bezocht door de jury. Maximum drie gezelschappen worden geselecteerd voor de finale, die plaatsvindt in juni 2016 in Theater Malpertuis in Tielt.

Het Provinicaal Theaterfestival
Het Provinciaal Theaterfestival is een wedstrijd voor West-Vlaamse amateurtheatergezelschappen. De Provincie West-Vlaanderen hecht in haar cultuurbeleid veel belang aan de amateurkunstenbeleving. Naast het Provinciaal Theaterfestival organiseert de Provincie ook het Provinciaal Muziekfestival voor liefhebbersverenigingen instrumentale muziek en het Provinciaal Koorfestival voor West-Vlaamse amateurkoren.
Het provinciebestuur West-Vlaanderen organiseert het theaterfestival voor de derde keer.

De jury
De jury is samengesteld uit Piet Arfeuille (artistiek leider Theater Malpertuis, regisseur), Lieven Debrauwer (film- en theaterregisseur, theatermaker cabaret / musical), Charlotte De Somviele (recensente podiumkunsten De Standaard, Cobra en Etcetera), Marilou Mermans (freelance theater actrice, docent Rits), Ellen Stynen (dramaturge, artistieke coördinatie ’t Kip) en Kurt Vandendriessche (theatermaker en -acteur, scenograaf).

www.west-vlaanderen.be/theaterfestival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here