Helga Stevens verlaat de Gentse gemeenteraad

helga stevens

helga stevensN-VA-gemeenteraadslid HELGA STEVENS geeft ontslag in de Gentse gemeenteraad. Stevens wil zich voor de volle 100 % kunnen concentreren op haar nieuwe mandaat in het Europees Parlement. ‘Het is met spijt in het hart,’ zegt Helga Stevens, ‘dat ik afscheid neem van de gemeenteraad, maar ik ga voluit voor Europa, en ik ben ervan overtuigd dat ik in Gent goed zal worden opgevolgd.’

Helga Stevens is 45, en was de eerste dove die in België een licentiaatsdiploma (KUL) in de rechten haalde. Daarna studeerde ze verder in Berkeley (Californië, VS) en werd advocaat aan de balie van Brussel. In 2004 werd ze – toen nog voor het kartel CD&V-N-VA – verkozen in het Vlaams Parlement, en in 2006 deed ze haar intrede in de Gentse gemeenteraad, waar ze tot eind 2012 de enige N-VA-verkozene was.

Fractieleider Siegfried Bracke dankt Helga Stevens voor de jarenlang volgehouden inzet voor Gent. ‘Ik respecteer uiteraard Helga’s beslissing, ‘ zegt Bracke, ‘al weet ik zeker dat we als partij op onze Gentse verkozene in Europa nog uitgebreid een beroep zullen kunnen doen.’

Helga Stevens wordt in de gemeenteraad opgevolgd door ROBIN DE WULF (30). Hij woont in Gent-centrum, is licentiaat Politieke Wetenschappen en werkt als HR-verantwoordelijke bij het Vlaams ministerie van Welzijn, Volksgezondheid & Gezin. Hij is én atleet (sprint) én muzikant (trompet, viool) én hij volgt een avondopleiding metselen. ‘Om ook eens letterlijk de handen uit de mouwen te kunnen steken’, voegt hij eraan toe.

Robin De Wulf is actief bij de N-VA sinds 2008. Hij legt naar alle waarschijnlijkheid eind september de eed af als gemeenteraadslid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here