Spanje en Turkije deze zomer topbestemming van Vlaming

caribbean getawaySpanje en Turkije ook deze zomer topbestemming van de Vlaming. Eind juni en de zomervakantie staat weer voor de deur. De scholen lopen leeg en iedereen kijkt uit naar zijn welverdiende rust. Ondanks het mooie weer van juni en het WK voetbal in Brazilie, zouden we het bijna vergeten zijn, maar het moment is aangebroken dat vele mensen op zoek gaan naar de perfecte last minute vakantie die de zon garandeert en binnen het budget past.

Het begin van de zomer gaat ieder jaar gepaard met een stormloop op de last minute reizen, die op dat ogenblik worden aangeboden tegen fikse kortingen, tot wel -50%. Vermits het aanbod beperkt is en met de dag kleiner wordt, mag de slimme vakantieganger niet te lang treuzelen om zijn voordeel binnen te halen.

Vooral vliegvakanties naar de Middellandse Zee zijn populaire zomerbestemmingen, met Spanje, Turkije en Griekenland als absolute toppers. De combinatie van hotels voor ieders budget en mooi weer, lokt ieder jaar menig toerist naar de Spaanse Costa’s of naar de bekende Turkse badplaatsen zoals Bodrum, Antalya en Side. “Ook dit jaar zijn er al heel wat boekingen geweest naar Spanje en Turkije” verklaart Vakantiedeals.be, de online reisvergelijker die door velen wordt gebruikt om last minute reizen van verschillende touroperatoren te vergelijken.

“Reeds in de maand mei begonnen we al een verhoogde vraag naar zomerbestemmingen te zien. Mensen begonnen al hun vakantie voor te bereiden en zochten op voorhand op naar welke hotels en bestemmingen ze wilden reizen. We konden toen al een sterke toename zien in bezoekers op onze site Vakantiedeals.be, met een verhoogde graad van activiteit per bezoeker.”

“In vergelijking met vorig jaar, merken we dat steeds meer mensen de weg terug vinden naar Spanje en Turkije, die in het verleden wat last hadden van respectievelijk de economische crisis en politieke onrust.”

Qua autovakanties, blijft Frankrijk echter de kroon spannen met belangrijke attracties als de Provence, de Cote d’Azur, de Ardeche en de Loire vallei. Ieder jaar vertrekken duizenden Belgen met de auto richting de zon via de Route du Soleil, de grootste verkeersader die het noorden met het zuiden verbindt via Lyon, de tweede grootste stad van Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here