Summerfestival werkt noodplan uit door treinstaking

summerTreinstaking: Summerfestival laat zijn kampeerders niet in de steek !

Vandaag werd bekend gemaakt dat de treinvakbonden doorzetten met hun treinstaking die start op zondag 29 juni om 22u ’s avonds en duurt tot maandag 30 juni om 22u ’s avonds. Dat is een flinke streep door de rekening van de NMBS-directie, van een aantal festivalorganisatoren en vooral van veel festivalbezoekers.

Specifiek met Summerfestival had de commerciële dienst van NMBS een samenwerking opgezet om voordelige treintickets te verkopen via de website van het festival. Summerfestival en de beide campings liggen op wandelafstand van treinstation Antwerpen Zuid. NMBS laat in dat station, in tegenstelling tot de paar treinen op een normale dag, speciaal voor het festival alle treinen die daar passeren ook stoppen om festivalgangers te lossen en te laden. Dat gaat om ca. 150 extra stops. Serieuze inspanning dus van beide partijen om de mobiliteits-issue tijdens de festivaldagen vooraf degelijk aan te pakken.

Summerfestival had normaal gepland om de beide campings (ca. 13.000 festivalgangers samen) open te houden tot maandagmiddag 12u. Door de treinstaking zouden de vele duizenden jongeren die een treinticket gekocht hebben maandagmiddag op straat staan, zonder vervoer naar huis.
Wachten tot 22u ’s avonds zou ook geen goed plan zijn, want als de staking om 22u officieel voorbij is, dan duurt het meestal nog een hele tijd voor treinen terug regulier rijden, waarschijnlijk zelfs niet meer die avond.

Summerfestival heeft een noodplan uitgewerkt om de kampeerders een degelijke oplossing te bieden en hun ouders gerust te stellen.

Camping 1, gelegen aan de Singel op de Konijnenwei, blijft 1 dag langer open, tot dinsdagvoormiddag. Alle faciliteiten blijven aanwezig en in werking : de supermarkt, de bakker, de kampeerwinkel, oplaad-stand, douches, toiletten, food- en drankstanden.

Het festivalleven zal maandag gewoon doorgaan alsof er niks aan de hand is. Bovendien wordt de camping zondag en maandag al eens grondig opgeruimd en wordt het afval van de kampeerders die maandag toch vertrekken al volledig verwijderd.

Camping 2 (aan de Vogelzanglaan) sluit wel haar deuren omdat die opnieuw als normale mobile home camping in werking moet treden, maar ook dit wordt opgelost. In samenwerking met de Lijn Antwerpen worden maandag voormiddag pendelbussen ingezet om kampeerders die niet thuis geraken van Camping 2 naar Camping 1 te vervoeren met hun hele hebben en houden.

Daarnaast werkt NMBS een compensatie-regeling uit voor wie een treinticket kocht via de website. Iedereen krijgt daarover een persoonlijke mail in de bus.

Bovenop deze hele verhuis-operatie en camping-langer-open actie, zorgt Summerfestival voor een groot video-scherm op Camping 1 zodat de gestrande kampeerders geen match van het WK moeten missen.

Heel dit noodplan – dankzij de staking van de vakbonden – kost het festival tienduizenden euros ! Een 100-tal personeelsleden moeten 24 uur langer actief blijven, alle materiaal moet 1 dag langer gehuurd worden, afbraak-planningen moeten volledig gewijzigd worden, Camping 1 moet twee maal volledig opgeruimd worden, …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here