De auto van Filip Dewinter vernield na een debat

Hedenavond was VB-boegbeeld, fractievoorzitter in het Vlaams Parlement en in de Antwerpse gemeenteraad, Filip Dewinter aanwezig op een debat met Bart De Wever (N-VA) in de universiteit Leuven hetwelk georganiseerd werd door het Liberaal Studenten Verbond. Bij aanvang van het debat stonden er een zestal linkse manifestanten te protesteren tegen de aanwezigheid van Filip Dewinter.

Na het debat stelde Filip Dewinter vast dat zijn persoonlijk voertuig vernield werd. De voor- en zijruit van de wagen werden verbrijzeld met een verkeerspaaltje en de wagen werd besmeurd met verf, eieren en een onbekende smurie. De carrosserie van de auto werd bekogeld met allerhande projectielen waardoor deze volledig gedeukt werd. Het voertuig is dermate beschadigd dat het niet meer rijvaardig is en in een garage gestald moest worden.

Filip Dewinter heeft de feiten, gezien het debat binnen in de universiteit, niet zien gebeuren en heeft bij de Leuvense politie klacht lastens onbekenden ingediend. Meer dan waarschijnlijk zal er een verband zijn met de protestactie van de linkse manifestanten bij aanvang van het debat.

Het Vlaams Belang betreurt dat een democratisch verkozen mandataris van de grootste partij van het land andermaal het slachtoffer wordt van zinloos geweld en vandalisme. Tijdens politieke debatten kunnen voor- en tegenstanders hun argumenten op tafel leggen en kan er op een democratische manier gedebatteerd worden. Geweld en vandalisme horen daar in onze samenleving niet bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here