Spiegelhoesjes voor klein geschapen mannen

rodeduivels

rodeduivels

Als ik tegenwoordig met mijn wagen het mooie Vlaanderen doorkruis, en dat gebeurd nogal vaak is het net of alles goed gaat in ons landje want dankzij de Rode Duivels is iedereen weer “Belg”.  Eigenlijk vind ik dat nogal overroepen want nog niet langer dan vier jaar geleden kregen ze hun tickets voor de matchen nog aan de straatstenen niet verkocht. Het kan verkeren zou Brederode zeggen.

Als je tegenwoordig maar een paar km rijdt heb je al minstens één Belgische driekleur gezien. Nou ja Belgische driekleur? Daar heb ik ook mijn bedenkingen bij. Want terwijl ieder ander land fier hun nationale vlag laat wapperen moet er bij ons in het midden een biermerk of een ander merk staan. Kan je je dat voorstellen in bvb Nederland waar je echt van een oranje-gekte kan spreken maar nergens zag ik een vlag met bvb Heineken op. Geen enkele Nederlander zou dat dulden… maar in België kan dat allemaal.

rodeduivels2

Tenslotte wil ik het nog eens hebben over die autospiegels die tegenwoordig ook “warm” aangekleed worden niettegenstaande de warme temperatuur die het momenteel is. Op Facebook vond ik daarover trouwens een goeie grap anderhalve week geleden. Jan Houtekiet verspreidde ze vandaag via twitter en dacht zowaar dat hij de uitvinder was. Het ging over het mannelijk lid en al wie zijn orgaan kleiner was dan 15 cm moest van de regering z’ on spiegelhoesje aanbrengen. Hilarisch! Ik moet zeggen telkens er nu een dergelijke wagen voorbij rijdt met een Belgisch spiegelhoesje,  kan ik nauwelijks een lachje onderdrukken.

rodeduivels1Maar eigenlijk vind ik die spiegelhoesjes wel gevaarlijk want ze belemmeren het knipperlicht dat ingewerkt is in de spiegel en twee als het niet correct is aangebracht bedekt het ook nog een heel deel van het spiegelglas zelf. In deze geeft de politie me zelfs gelijk en kan het zelfs een boete opleveren van 50€. Maar o Belgen geen paniek, de politie ( je weet wel “Uw vriend”) zal niet verbaliseren.

Tot slot nog, dit is maar een bedenking, neem dat naar aanleiding van 11 juli pakweg Het Vlaams Belang, N-VA, VVB of welke partij dan ook zou uitpakken met dergelijke actie, maar in plaats van de driekleur een Vlaamse leeuw op het spiegelhoesje? Hoe lang zou het duren voor er geverbaliseerd wordt? Misschien iets om over na te denken. Want vergeet niet alle Belgen zijn gelijk voor de wet, alleen de één wat gelijker dan de andere en het is dan nog te zien in welke periode. De geschiedenis herhaalt zich “brood en spelen” en de onderdanen zijn gelukkig! En de boer? hij ploegde voort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here