Doorbraak in dossier carnavalsgroep Geloeif Me Goed

christof Dhaese

christof DhaesePartijen blijven overleggen in dossier carnavalsgroep GMG Aalst

Burgemeester Christoph D’Haese schrijft op zijn Facebookpagina “Opluchting in een dossier dat de laatste maanden en weken heel erg op mijn schouders heeft gerust. Doorbraak in dossier carnavalsgroep ‘Geloeif Mè Goed'”

Goed nieuws, er is een belangrijke doorbraak in de regeling van het dossier van carnavalsgroep “Geloeif Me Goed”. Op een door Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bij elkaar geroepen overleg bevestigde AXA via haar raadsman en de dossierbeheerder dat de verzekeraar tot 1 september 2014 geen verdere stappen onderneemt via de gerechtsdeurwaarder om verder uitvoering van het arrest te bekomen. De gedwongen uitvoering wordt dus tot die datum opgeschort.

De verzekeringsmaatschappij Ethias bevestigde tijdens de bijeenkomst afstand van al haar toegekende vorderingen te doen en geen recht op verhaal meer te zullen uitvoeren.

De Federale verzekering bevestigde in de aanloop naar het overleg schriftelijk dat zij de hen toegekende vorderingen (concreet gaat het over een bedrag van 19.605 euro), niet zullen invorderen.

“De aanwezige partijen gaven een belangrijk signaal door in gesprek te gaan met elkaar. Gezien de vele partijen is een oplossing nog niet voor direct maar we blijven hoopvol. Het is mijn bedoeling als burgemeester om samen met het schepencollege de gesprekken verder op te volgen, tot wij zeker zijn dat er een akkoord is voor deze mensen”, zegt Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). De vergadering werd ook bijgewoond door schepen Iwein De Koninck (CD&V), schepen Ann Van de Steen (SD&P), schepen Dylan Casaer (SD&P) en schepen Mia De Brouwer (N-VA).

Ook verzekeraar AXA is positief.

“Wat telt is dat de getroffen mensen een galante oplossing krijgen voor dit schadeverhaal”, zegt AXA woordvoerder Korneel Warlop. “Als grootste schuldeiser is het begrijpelijk dat men naar ons kijkt maar finaal zal iedereen water bij de wijn moeten doen, ook de andere verzekeringsmaatschappijen rond de tafel. We hebben vertrouwen in het gezond verstand en het empatisch vermogen van de betrokken partijen. Zoals we hier nu vernemen is dat er wel degelijk. AXA bewijst hiermee dat we wel geven om mensen en altijd blijven zoeken zijn naar oplossingen”

Foto: Christoph D’Haese

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here