Blinde en Slechtziende jongeren bezoeken Cavalia

Normand Latourelle & Poncho - Timur Gafurov

Normand Latourelle & Poncho - Timur Gafurov
Een groep blinde en slechtziende jongeren beleeft op donderdag 5 juni een unieke, ontroerende ervaring: Cavalia nodigt hen uit voor een speciale rondleiding die volledig op de zintuigen, en dan vooral de tastzin, is gebaseerd.

Cavalia werkt hiervoor samen met het Koninklijk Instituut voor Doven en Blinden in Woluwe. Op deze speciale interactieve tour ervaren de kinderen Cavalia op basis van het gehoor en de tastzin.

Medewerkers van Cavalia gidsen hen doorheen dit unieke gebeuren. De kinderen mogen de paarden aanraken, ze voelen hun warmte, ze borstelen ze en kammen hun manen. Ze ervaren ook hoe het tuig aanvoelt, een stijgbeugel, een teugel, een zadel… Ze ruiken aan het eten van de paarden, ze voelen de textuur, gaan op bezoek bij de smid, waar de hoefijzers op maat worden gemaakt. En met een stethoscoop horen ze de hartslag van de paarden. Op het einde van de rondleiding galopperen de ruiters tegen 45 km/u en voelen de kinderen de grond daveren onder de ongelooflijke kracht van de paarden.

De voorstellingen lopen nog tot 8 JUNI 2014

Cavalia Inc., Cavalia is sinds zijn ontstaan in 2003 al door minstens 4 miljoen toeschouwers bijgewoond in Noord-Amerika en Europa. Dit spektakel verheerlijkt de relatie tussen mens en paard en belicht de evolutie van deze unieke band. Odysseo, waarvan de première in 2011 plaatsvond, gaat verder en neemt de toeschouwers mee op reis. Mens en paard ontdekken er samen de meest onvergetelijke landschappen van onze planeet. Volg het laatste nieuws van Cavalia Inc.op www.twitter.com/cavalia of www.facebook.com/cavalia

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here