Wc heeft dubbele functie tijdens Dilbeekse gemeenteraad

dilbeekOp de Dilbeekse gemeenteraad van gisterenavond viel het op dat ex- burgemeester Platteau (OVLD) plots de gemeenteraad verliet bij de bespreking van de jaarrekeningen van de verschillende kerkfabrieken van Dilbeek. Achteraf bleek het een geval van 20 minuten hoog water te zijn. Misschien wou hij op die manier netelige vragen aan zijn adres vermijden omdat hij ook 20 jaar met de kerkfabrieken te maken had gehad.

Toen de jaarrekening van Sint-Ambrosius besproken werd stak Jef Valkeniers (OVLD) van wal met enkele vragen omtrent de verplichte verhuis door het kerkfabriek ( in wezen pastoor Couwenberghs) van de kleuterschool gelegen aan de Lambrechtslaan. Hij vroeg zich af samen met de ganse gemeenteraad waarom deze school de gronden van de kerkfabriek moest verlaten? Ook stelde hij zich grote vragen bij de verkoop van de vroegere zaal “De Biekorf” beter bekend als zaal Roelandsveld en wat er dan met dat geld gebeurde? En of het bisdom Mechelen in dit geval niet kon tussenkomen?

Schepen Jef Van De Roost (CD&V) wees er in zijn antwoord op dat al deze pistes reeds bewandeld werden en dat zelfs een gesprek met pastoor Couwenberghs niets uitgehaald had. Ook had men Mechelen op de hoogte gebracht en gevraagd om tussen te komen in deze absurde situatie maar blijkt dat het ook niet kon omdat een kerkfabriek volledig autonoom werkt. Wat uiteraard grote consternatie te weeg bracht bij alle gemeenteraadsleden, die zich luidop afvroegen hoe dergelijke toestand in 2014 nog mogelijk was? Een raadslid vroeg zich nog af of ze de rekening van de containerverhuis naar het speelplein Begijneborre, z’on 60.000 € niet konden doorschuiven naar pastoor Couwenberghs.

Nadat alle jaarrekeningen van de verschillende kerkfabrieken goedgekeurd waren keerde de heer Platteau naar zijn vertrouwde plaats terug, om het vervolg van de gemeenteraad bij te wonen. Tot dan was de gemeenteraad al rustig verlopen op één klein incidentje na toen de heer Platteau (OVLD) het nog maar eens had over de schandalig hoge belastingen in Dilbeek, en dat de uitgaven buitensporige proporties zouden aannemen. Toen de heer Pardon (UF) hem bijviel met een sneer naar N-VA die toch voor lage belastingen was repliceerde Jan Erckelbout (fractieleider N-VA) door te zeggen dat er nu tenminste met het geld gewerkt werd en dat de mensen dat verschil duidelijk konden merken. Trouwens zo ging hij verder veel mensen weten dit te waarderen kijk maar naar de uitslag van N-VA vorige zondag. Daarmee werd dan ook dit incident gesloten. De gemeenteraad was verder zo interessant dat Jef Valckeniers zelfs even zijn ogen liet rusten, na zijn tukje stond hij als vanouds weer op scherp.

Vermelden we nog dat op vraag van OVLD de vertegenwoordigers in IWVB zich namens de gemeente zullen onthouden bij een bepaald punt. De fractie UF stemde tegen omdat een onthouding voor hen niet ver genoeg ging. Al de andere punten werden zonder noemenswaardige incidenten goedgekeurd. Ook het jaarverslag van de politie door korpschef De Bruyn die aan de hand van een powerpoint presentatie de cijfers verduidelijkte en de plaatsing van een warmwaterboiler voor het politiekantoor werden zonder problemen goedgekeurd.

Na de mondelinge vragen van Jef Valkeniers, Anneleen Van den Houte (N-VA) en Dirk Janssens (OVLD) werd de openbare zitting gesloten en na dat al het publiek de zaal verlaten had werd er overgegaan naar de besloten zitting. Veel moest er blijkbaar niet meer besproken worden want een tiental minuutjes later kwamen alle raadsleden naar buiten en was de gemeenteraad afgelopen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here