Werken aan Erembodegembrug kunnen starten

gemeentehuis erembodegem

gemeentehuis erembodegemWerken aan Erembodegembrug kunnen starten

De renovatie aan de Denderbrug in Erembodegem kan beginnen. Concreet wordt de brug vernieuwd en verhoogd. Er komt eveneens een afzonderlijke voetgangersbrug. Gelijklopend wordt het deel van de Hogeweg tussen de brug en de Gerstenstraat heraangelegd. De rioleringen worden er vernieuwd, en om de parkeerdruk te ontlasten, wordt er op vraag van de buurt na de werken een blauw zone ingesteld. De werken zullen een drietal maanden duren en zullen starten in het voorjaar van 2015.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA): “de verhoging van de brug was nodig na de overstromingsramp van 3 jaar terug, waarbij de omwonenden en de plaatselijke ondernemers zwaar getroffen werden. Dit zal gelukkig nu voorbij zijn.”

“De renovatie is eveneens nodig om de stabiliteit van de brug te kunnen garanderen en er voor te zorgen dat deze operationeel kan blijven tijdens de geplande werken,” vertelt Ann Van de Steen (SD&P), schepen van Openbare Werken.” “Via het Minder Hinder-plan probeert de stad de hinder voor de bewoners en de handelaars tijdens de werken tot een minimum te beperken. De bewoners zullen via wekelijkse werfvergaderingen op de hoogte gehouden worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here