Huub Broers neemt afscheid van de senaat

Huub Broers

Huub BroersHuub Broers neemt afscheid van de senaat en gaat zijn pijlen richten op zijn gemeente “Voeren” waar Huub Broers burgemeester is. “Ik ken er die daar blij voor zullen zijn en anderen (de tegenstanders) die zullen vloeken omdat ik nu weer dag en nacht ter beschikking zal kunnen zijn op het gemeentehuis. Een echte afscheidsbrief recht uit het hart.”

Niettegenstaande Huub een prachtig resultaat had neergezet in de gemeente Voeren ziet hij zijn zetel aan de neus voorbijgaan.

Beste vrienden

25 mei is een memorabele dag geworden in Vlaanderen. De N-VA overrompelde zowat iedereen en alles. Ik had de eer om aan dat succes mee te werken.

Met 19.958 stemmen sta ik ergens op de 8ste plaats van alle Limburgse kandidaten voor het Vlaams Parlement en op de 3de plaats in de eigen partij.

Ik wil iedereen die mij geholpen heeft, iedereen die voor mij supporterde en iedereen die voor mij stemde uit het diepst van mijn hart bedanken. Mijn uitslag was voor mij een onverwacht succes. Nooit behaalde ik in onze provincie zoveel stemmen. Het is dan ook duidelijk dat Limburg Voeren en de Voerenaars diep in het hart draagt.

Dat het niet genoeg was om een zetel te veroveren is het lot van de wet die bepaalt dat de lijststemmen overgedragen worden naar de kandidaten die voor je staan. Je weet vooraf dat dit je kan overkomen. Daarom dat ik de hele campagne aan mijn vrienden en lijstgenoten vertelde dat mijn kansen klein waren. Want zij geloofden er heilig in. Zo overtuigd waren ze, dat ik de laatste dagen ook wat begon te geloven in een goede afloop. Maar toch bleef ik tot de laatste minuut zeggen: “liever 5 zetels zonder Huub, dan 4 met Huub”. Daar zijn we in geslaagd! Ik wist dat dit zou gebeuren want ik heb al 2 keren iets gelijkaardigs meegemaakt, o.a. toen ik voor de senaat kandideerde en ook toen na het doorrekenen van de lijststemmen wat tekort schoot. Het spreekwoord zegt niet voor niets: “geen 2 zonder 3”.

Beste vrienden, dankzij de n-va mocht ik proeven van de nationale politiek. Het was een zachte en hemelse smaak. Ik werd zelfs fractieleider in de senaat en leerde er vooral schitterende mensen door kennen. Nu trek ik mij terug in Voeren. Ik ken er die daar blij voor zullen zijn en anderen (de tegenstanders) die zullen vloeken omdat ik nu weer dag en nacht ter beschikking zal kunnen zijn op het gemeentehuis.

De timesharing met een Brusselse zetel is er niet meer. De concentratie op Voeren neemt de overhand. En ondertussen zal ik ook de vergaderingen van mijn partij in Hasselt of Genk blijven volgen. Het leven wordt er niet minder spannend en gevuld door. Hartelijk dank aan iedereen die mij steunde of oppepte, aan de mensen bij de gemeente die mij minder zagen (misschien waren ze daar wel blij mee!) en aan hen die mij al jaren de kans geven om mijn politieke weg te gaan: zeker mijn vrouw en kinderen (en Noah) die deze dag vol spanning volgden en niet “begrijpen” waarom dit weer eens zo afloopt (ik begrijp hen helemaal) en ook mijn naaste medewerkers in Voeren en Brussel die het ook niet willen geloven. Maar zeker ook allen die mij moesten “ondergaan” tijdens onze tochten door Limburg. Geef toe, het was me wat met die onvoorspelbare Huub.

De Chinees-Amerikaanse auteur Pang-Mei Natasha Chang schreef: “Kijk naar mensen als ze winnen en je zult iets leren. Maar als je kijkt naar mensen die verliezen, zul je nog meer leren”. Daarmee wil ik iedereen troosten die het even wat moeilijk heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here