Handel in valse smartphones, verdachte opgepakt

gsmPolitie Gent waarschuwt voor handel in valse smartphones. Gisteren vatte de Gentse politie een 24-jarige man die valse smartphones verkocht.

De politie kreeg gisteren melding dat twee personen in de Dampoortstraat smartphones verkochten die opvallend lager geprijsd waren dan de winkelwaarde. Het team Gerichte Opsporingen van de Lokale Recherchedienst kon één van de verdachten vatten. Het gaat om een 24-jarige man van Roemeense afkomst.

Hij was in het bezit van vijf valse smartphones: twee iPhone en drie Samsung Galaxy S5. Hij kocht ze aan voor de luttele prijs van 20 euro per stuk en verkocht ze zelf door voor 300 à 500 euro.

De valse telefoons zijn degelijk nagemaakt en pas te onderscheiden van echte merktoestellen bij het opstarten. Dan blijkt dat de namaaksmartphones een beduidend lagere schermresolutie hebben en veel trager werken. Ook het IMEI-nummer komt niet overeen met toestellen van Apple en Samsung.

De verdachte werd in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter in Gent.

De Gentse politie waarschuwt het publiek voor deze praktijk. Laat je niet vangen als iemand je een smartphone aanbiedt voor een prikje. Controleer of het IMEI-nummer van het toestel overeenkomt met het merk. Verwittig steeds de politie wanneer je een handel in valse toestellen vermoedt. Toch slachtoffer geworden? Doe zeker aangifte in je wijkcommissariaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here